Afslanken met hypnose? Hoezo?

Afslanken met hypnose? Hoezo?

Afslanken met hypnose? Hoezo?

Zelfhypnose toepassen om af te slanken of om andere doelen te bereiken is steeds meer in. En zelfhypnose aanleren kan heel nuttig zijn ter ondersteuning om je doel te bereiken.

Maar enkel zelfhypnose toepassen werkt te weinig als je weet dat slechts 10% van wat we als mens doen bewust is. De rest van onze gedragingen gaan op automatische piloot, naar wat we van kinds af aan aangeleerd hebben. De meesten hebben geen of slechts gedeeltelijk zicht op wat onze gedragingen aanstuurt: ’s Morgens heb je met jezelf afgesproken om op dieet te gaan en ’s avonds zit je alweer te snacken... En je had je nog zo voorgenomen om na één bord te stoppen… Had je collega je maar niet boos of verdrietig gemaakt, dan zat je nu niet te eten…

Weet dat het mogelijk is om van die onbewuste impulsen af te geraken als je het kan zien als ‘oude informatie’ die vast zit in je lichaam en je energie aanstuurt. Als hypnotherapeut leer ik je waarnemen wat er in je gebeurt, via gesprek en in hypnose. Hierdoor krijg je het stuur in handen om de impulsen in je lichaam en energie te verstaan en bij te sturen. Eigenlijk wil je lichaam maar één ding: gezond, krachtig en energiek zijn!

Als diëtiste en hypnotherapeut ken ik de weg. Kennis en kunde wordt ingezet om af te slanken, te stoppen met roken, rust te vinden, angstgevoelens los te laten…

En het is steeds bijzonder als iemand voelt hoe tijdens de hypnosesessie de maag werkelijk krimpt. Hoe afkickverschijnselen te vermijden zijn. Hoe het onderbewuste gemotiveerd wordt om oude gewoontes los te laten en gewoontes die bij je ‘échte ik’ passen, aan te nemen. Hoe makkelijk is het als je innerlijke stem en je maag duidelijker reageert als je voldaan bent en je gewoon kan stoppen met eten. En bijzonder te merken dat je snacken of teveel eten ineens niet meer belangrijk vindt.

Waar die oude informatie en gewoontes overschreven worden, is er ruimte voor nieuw gedrag, echt comfort en vrijheid om je doel te bereiken. Dus hypnose is een zeer krachtige en tegelijkertijd zachte manier om een mooi gewicht of een ander doel te bereiken.

Voor afspraken, meer informatie en prijzen: www.birgitgilis.be of op 0473 96 73 73