Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De Helix

Natuur- en milieueducatie te Geraardsbergen

Vlaams kennis- en vormingscentrum voor Natuur en Milieu

De Helix is een Vlaams kennis- en vormingscentrum voor natuur en milieu van de Vlaamse overheid, departement Omgeving. Het centrum ontwikkelt kwaliteitsvolle en vernieuwende initiatieven op vlak van natuur- en milieueducatie en omgeving en dit voor een brede doelgroep. Het centrum wil de burger op een boeiende en creatieve manier aanzetten tot duurzaam omgaan met de eigen leefomgeving, door hem dichter bij de natuur te brengen. Bezoekers worden gestimuleerd tot omgevingsvriendelijk gedrag door de regio Geraardsbergen te verkennen en te onderzoeken. Dit alles kadert in educatie voor duurzame ontwikkeling.

Uitgebreid educatief aanbod voor diverse doelgroepen

Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De Helix gevestigd in Geraardsbergen (Grimminge) biedt een uitgebreid educatief aanbod voor diverse doelgroepen. Een belangrijke doelgroep is het onderwijs, maar ook sociale en culturele organisaties, natuur- en milieuverenigingen, individuele burgers en gezinnen kunnen er terecht voor vormingen, tentoonstellingen en workshops waarbij zelf doen, beleven, ervaren en ontdekken centraal staan.

CONTACTEER ONS VANDAAG NOG!
Natuureducatief centrum De Helix GeraardsbergenNatuureducatief centrum De Helix GeraardsbergenNatuureducatief centrum De Helix Geraardsbergen