Wauters Dienstengroep Oosteeklo

Onafhankelijke verzekeringsmakelaar te Assenede voor verzekeringen en pensioensparen

Cuelenaere & Partners neemt Wauters Dienstengroep Oosteeklo over

Sven Jongbloet, zaakvoerder van Cuelenaere & Partners neemt Wauters Dienstengroep Oosteeklo over. Met deze overname wordt niet enkel de positie in het Meetjesland versterkt maar ook de rol als toonaangevende onafhankelijke verzekeringsmakelaar voor verzekeringen en pensioensparen.

Opnieuw op overnamepad?

Zaakvoerder Sven Jongbloet: “We zijn steeds op zoek naar interessante overnames. Wauters Dienstengroep Oosteeklo, vandaag geleid door Daniel Wauters en zijn dochter Greet Wauters, heeft ruim een eeuw expertise in verzekeringen, beleggingen en kredieten. Het kantoor is verankerd in Oosteeklo sinds 1860 . Daniel startte in ‘56 als zaakvoerder van De Belgische Boerenbond. In 1960 nam Daniel Wauters de fakkel over van zijn moeder als agent ABB Verzekeringen en kassier van de Raffeisenkas van Oosteeklo. De rol als agent ruilde hij in 1970 in om verder te werken als eerste onafhankelijke makelaar te Oosteeklo. Samen met zijn dochter en zijn team groeiden ze uit tot een volwaardige financiële dienstverlener voor zowel ondernemingen als particuliere klanten.”

Waarom deze samenwerking?

“Door deze overname versterken wij onze positie bij een aantal verzekeringsmaatschappijen wat ten goede komt aan al onze klanten. Zo behoort het kantoor tot één van de belangrijke partners van de verzekeraar Credimo. Daarnaast heeft het kantoor een ruime expertise opgebouwd binnen de landbouwsector wat een meerwaarde vormt voor onze volledige groep.”

Wat zal er veranderen voor de klant?

“Wij geloven sterk in lokale aanwezigheid en persoonlijke aanpak. Zowel de naam Dienstengroep Wauters Oosteeklo, locatie als medewerkers blijven behouden te Assenede met de gekende dienstverlening. Daarbovenop zullen klanten zich kunnen beroepen op specialisten voor verschillende noden: Kredietbehoefte, financiële begeleiding zoals successieplanning, pensioenplanning, beleggingsadvies en verzekeringsadvies voor zowel particulieren als bedrijven. Hiervoor kunnen ze terecht op onze 3 locaties, Maldegem, Knesselare en Oosteeklo waar een team van 13 medewerkers dagelijks klaar staat om onze klanten te bedienen.” Voor het boekhoudkantoor Accountants Kantoor Wauters Oosteeklo verandert er niks, daar blijft Ria Boone afgevaardigde bestuurder.

Hoe ziet u de toekomst binnen 5 jaar?

Onze sector is onderhevig aan een sterke verandering. Niet alleen de digitalisering wijzigt snel maar ook het koopgedrag en de verwachtingen van onze klanten. De uitdaging is dan ook om het persoonlijk advies hand in hand te laten lopen met de digitale wereld. Vandaag zetten wij reeds in op verschillende kanalen. Zo kan de klant welke zijn verzekering online wenst te onderschrijven ook al bij ons terecht. Binnen een 5-tal jaar zie ik dan ook een grotere entiteit waar er verschillende specialisaties onder één dak aanwezig zijn”