Regio Aarschot, Heist-op-den-Berg & omstreken

Studies hebben aangetoond dat het aantal chronische wonden en het aantal mensen met chronische wonden zeker gaan toenemen in de volgende jaren. De wetenschap staat niet stil en ook de bedrijven spelen gretig in op deze trend. Het assortiment aan verbandmateriaal dat beschikbaar is, is zeer groot en onoverzichtelijk. Daarnaast lopen de uitgaven met betrekking tot wondzorg hoog op, zowel voor de patiënt als voor de maatschappij. Iedereen heeft er baat bij dat de steeds schaarser wordende budgetten goed besteed worden en dat de toegediende zorg ook efficiënt is. Daarom is er nood aan gespecialiseerd wondzorgadvies.

Door een degelijk wondbedmanagement en een juiste keuze van verbandmateriaal, kan de wondzorgspecialist op een wetenschappelijk en economisch verantwoorde wijze de juiste wondbehandeling en preventie adviseren en uitvoeren. In de meeste gevallen gaat hierdoor de behandeltermijn en het totale kostenplaatje van de wondzorg verminderen en worden complicaties sneller en efficiënter opgespoord en behandeld. (Coremans, 2012) Om bij te blijven in de wondere wereld van de wondzorg, volg ik voortdurend de laatste ontwikkelingen op de voet, via vakliteratuur, congressen, seminaries, bijscholingen en cursussen zowel in het binnen- als buitenland. Daarnaast werk ik mee aan studies en testen betreffende verbandmateriaal en wondzorg.

Met al uw vragen en problemen mag u steeds met mij contact opnemen, liefst per email tiny.coremans@gmail.com of telefonisch op het nummer 0474 78 94 66.

Enkele voorbeelden:
☞ Verbandmateriaal, “door de dozen het verband nog zien”
☞ Wondmanagement
☞ Probleemsituaties, waaronder ook stoma- en fistelproblemen
☞ Slecht helende wonden
☞ Preventie
☞ Guidelines en protocollen …

GECITEERDE WERKEN
Coremans, T. (2012). De kostprijs van wondzorg. Eindproef Postgraduaat Wondzorg, Stomazorg en Weefselherstel, Booischot.
Meer info: www.wondzorg.be