Universiteit Gent

Universiteit Gent

De Universiteit Gent is een top 100 universiteit en een van de grootste universiteiten in België. Aan onze 11 faculteiten vind je een uitgebreid opleidingsaanbod en onderzoeksfaciliteiten binnen zowel de exacte en sociale wetenschappen.

De Universiteit Gent (UGent) werd opgericht in 1817 door koning Willem I van Oranje. De voorbije 200 jaar telde de UGent vele eminente wetenschappers zoals nobelprijswinnaars Corneel Heymans en Maurice Maeterlinck, Leo Baekeland, Joseph Guislain, Walter Fiers, Marc Van Montagu, Peter Piot, Marleen Temmerman, Etienne Vermeersch,...

Je vindt ook heel wat prominenten onder onze afgestudeerden, zoals Robert Cailliau (mede-uitvinder internet), Dirk Frimout (astronaut), Gerard Mortier (opera-intendant), Peter Piot (Verenigde Naties), Jacques Rogge (oud-voorzitter IOC) en Guy Verhofstadt (minister van Staat).

Vandaag is de UGent een top 100 universiteit met meer dan 41.000 studenten en 9.000 personeelsleden een van de grootste universiteiten in het Nederlandse taalgebied. Meer dan 100 vakgroepen bieden ruim 230 opleidingen aan. Disciplines als biotechnologie, aquacultuur, micro-elektronica en geschiedenis genieten wereldfaam. De UGent is een creatieve gemeenschap van medewerkers, studenten en alumni, verbonden door engagement, openheid en pluralisme.

Uw universiteit in Gent.

Universiteit Gent

  • Universiteit
Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent
T09 264 31 11