Tuinwerken Van Geel

Uw specialist voor Leuven in tuinen, tuinonderhoud, tuinaanleg, grondwerken en vellen van bomen

Tuinwerken Van Geel nabij Leuven staat in voor al uw tuinwerken van klein tot groot en dit voor zowel particulier als bedrijven. Bij Tuinwerken Van Geel kan u terecht voor het volgende: klepelmaaien, kleine grondwerken, kleine bestratingen, bemesten, aanplanting, loonwerk, nieuw gazon aanleggen, frezen, gazon maaien, vellen van bomen en snoeien. Hieronder vindt u alvast wat meer informatie. Contacteer ons volledig vrijblijvend. We bieden u gratis advies en offerte!

Klepelmaaien

Klepelmaaier: ruw en groot terrein maaien zoals in weide's en boomgaarden. Zo wordt het gras vermaald en verspreid. Versnippermaaier: het gras gemaaid en versnipperd. Hierdoor is er goede bemesting voorzien voor het gazon.

Bekijk foto's

Grondwerken

Kleine grondwerken: om uw tuin mooi egaal te kunnen aanleggen beginnen we vaak met het afgraven en nivelleren met behulp van een kraan. We doen ook het aanvoeren en afvoeren van grond, uitgraven van nutsvoorzieningen en opritten.

Bekijk foto's

Bestratingen

Nadat de grondwerken zijn afgerond is het de beurt aan de bestrating. Dit bepaalt een groot deel de sfeer in de tuin. Ook een mooie oprit spreekt voor uw huis. Wij geven advies en denken mee voor de realisatie van uw oprit, terras en tuinpad

Bekijk foto's

Bemesten

De tuin staat vol met verschillende beplantingen en elke plant vraagt om zijn eigen verzorging. Daarover geven we graag uitleg en kunnen we de klant ook meegeven wanneer en met wat er moet bemest worden. Zoals het toevoegen van humus...

Bekijk foto's

Aanplanting

Aanplanting van gras, struiken, planten, sierplanten en bomen. Onderhoudsvriendelijke tuinen voorzien van worteldoek en sierschors. Uitleg voor het verdere onderhoud van uw aanplanting. Nakijken of de bodem van bemesting of compost moet voozien worden...

Bekijk foto's

Het loonwerk

In het oogstseizoen dorsen we granen met 2 maaidorsers. Nadien het persen van grote/kleine balen hooi en stro. Vervoer van granen en levering. Maaien van weides en maken van hooi. In het aardappelseizoen is er vervoer, opslag en mankracht beschikbaar.

Bekijk foto's

Frezen

Door middel van frezen wordt de grond klaargemaakt om het gazon aan te leggen. Niet enkel wordt de grond makkelijk bewerkbaar maar ook hak je het overgebleven onkruid stuk. Bij frezen komt er zuurstof in de grond. Dit ten goede voor de verdere aanleg van tuin of gazon.

Bekijk foto's

Snoeien

Snoeien van hagen en bomen. Door uw bomen en struiken regelmatig te snoeien houdt u ze zowel proper op lengte als in topvorm. Bij tuinen die overwoekerd zijn bieden we de mogelijkheid om een grondige opfris beurt uit te voeren zodat de klant zijn oorspronkelijke tuin terug krijgt.

Bekijk foto's

Aanleg gazon

Wij zaaien het gras machinaal zodat het mooi en gelijkmatig verdeeld wordt. Geschikte periodes: tussen half maart en begin juli ofwel van september tot oktober. Wij zorgen voor een groen/sterk gazon met bemesting. In de zomerperiode zal het gazon dan voldoende sterk zijn.

Bekijk foto's

Bomen vellen

Bomen vellen op een efficiente en professionele manier zonder gevaar voor omgeving. Dit met/of zonder hoogtewerker. Afval nemen we steeds mee tenzij anders afgesproken. Het is mogelijk om afval te hakselen ter plaatse. Zodat we de tuin proper achterlaten in de staat zoals hij was.

Bekijk foto's

Gazon maaien

Het maaiseizoen start rond maart en eindigt in oktober. Het volstaat om 1x per week je gazon te maaien. Door je gazon regelmatige te maaien kunnen de wortels zich goed vertakken en krijg je een mooi, groen en dicht gazon. Onkruid heeft ook minder kans om zich te ontwikkelen.

Bekijk foto's