Particuliere werken

Tuinplan en ontwerp

U heeft een tuinontwerp en wil dit laten realiseren door ervaren en betrouwbare vakmensen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Of u heeft dromen, maar nog geen ontwerp? Geen probleem! Onze tuinarchitect maakt voor u een persoonlijk tuinontwerp, rekening houdend met uw wensen en noden.

Grondwerken en aanleg gazon

Wij doen alle grondwerken van de tuin en het aan- en afvoeren van grond.

Ook het nivelleren van het terrein en aanleg van gazons.

Door het plaatsen van rolgazon kan een groene grasmat bekomen worden op één dag en beloopbaar na 14 dagen. Voor het inzaaien van graszaad heb je meer tijd nodig voor het beloopbaar wordt maar het resultaat is hetzelfde.

Aanleg beplanting

Met de nodige zorg leggen we uw volledige tuin aan of doen aanpassingen aan uw huidige tuin. Ideeën van u en ons worden gebundeld en gecreëerd tot een mooi geheel. Zowel landschappelijk golvende plantenborders, als strak geknipte snoeivormen (Buxus, Taxus, Osmanthus,...) bieden een bepaalde rust en kunnen door ons feilloos gecreëerd worden. Daarnaast geven wij u graag de nodige tips voor het verdere onderhoud van uw tuin.

Opritten en terrassen

Opritten in betonklinkers, kleiklinkers, gewone kiezelverharding al of niet geplaatst in grindstabilisatie of een combinatie van meerdere materialen is mogelijk. Terrassen kunnen uitgevoerd worden in beton- of kleiklinkers, tegels in natuursteen of hout. Doordat we over een uitgebreid machinepark beschikken kunnen ook grotere bestratingswerken zonder problemen snel en efficiënt aangepakt worden.

Grondwerken met graafmachine.

Ambigreen is al vele jaren actief op het gebied van tuin- en grondwerkzaamheden zowel voor particulieren als bedrijven. De meeste grondwerken die wij uitvoeren zijn: graafwerkzaamheden, sloopwerken, het regelen van containers voor het vervoeren van tuinafval, snoeiwerkzaamheden... Wij beschikken over onze eigen machines en bijbehorend materieel wat nodig is om grond werkzaamheden vakkundig uit te voeren. Bij Ambigreen staan uw wensen altijd centraal.

Afsluitingen

We plaatsen alle mogelijke afsluitingen. Dit kan een gewone draadafsluitingen zijn die al dan niet voorzien wordt van een bovenbuis om later eventuele begroeiing toe te laten; alsook draad doorweven met kunsthaag.

Ook afsluiting met houten panelen in geïmpregneerd hout of in tropisch hardhout worden door ons geplaatst.

Betonplaten in gladde uitvoering of met gekleurde houtstructuur kunnen eveneens door ons geplaatst worden.

Tuinonderhoud

Om te blijven genieten van uw tuin, of om uw bedrijfsomgeving netjes en mooi groen te houden, kunnen wij u een onderhoudscontract op jaarbasis aanbieden. Dit houdt in: gazon maaien, vellen of snoeien van bomen, onkruidbestrijding op plantvakken en verhardingen, snoeien en scheren van heesters en bodembedekkers, bemesten van gazon en beplantingen…afhankelijk van de nodige werken en uw persoonlijke voorkeur.

Snoeiwerken

Dit omvat het snoeien van hagen, voorjaars snoei van beplanting, renoveren of rooien van hagen, snoeien en verwijderen van bomen. Verwilderde bouwgronden kunnen door ons deskundig opgekuist en gemaaid worden.

Grote volumes snoeihout kunnen versnipperd worden. We beschikken over een kleine compacte hakselaar voor het gewone takkensnoeisel in tuinen waar geen grotere machines kunnen komen. Grotere volumes worden met een grotere hakselaar snel en efficiënt verwerkt.

Snoeien en vellen van bomen

Wij kunnen met een hoogtewerker bomen snoeien en vellen op moeilijk bereikbare plaatsen waar het niet mogelijk is om de boom in zijn geheel te vellen. Hier wordt vakkundig en in alle veiligheid uw boom met een hoogtewerker gedemonteerd en volledig terplaatse verwerkt tot brandhout of boomsnippers.

Snoeien van bomen bv.: Vormsnoei, verjongingssnoei, verwijderen van dode takken of het knotten van wilgen gebeurt in alle zorg en aandacht voor een gezonde boom.

Meenemen van alle groenafval

Maaiwerken:

Ambigreen is in de mogelijkheid om alle maaiwerken op alle mogelijke terreinen uit te voeren met professionele machines. Zoals gazonmaaiers, cirkelmaaiers, mulchmaaiers, klepelmaaiers, zitmaaiers.

Sterke klepelmaaiers zijn in staat om onder zware omstandigheden een hoog gewas op een oneffen terrein te maaien.

Al deze maaiwerken kunnen uitgevoerd worden met of zonder opvang.

Contacteer ons →