Thuisverpleging Jolien De Brabander

Verpleging aan huis voor Groot Assenede en Evergem

Wie ben ik en wat doen we

Ik ben Jolien, gepassioneerd door het vak verpleging en in het zorgen voor mensen. Na enkele jaren werken in grotere organisatie, koos ik voor een nieuwe uitdaging samen met mijn collega Steffie als zelfstandige thuisverpleegkundige te werken.

Steeds vaker doen mensen beroep op een thuisverplegingsdienst om heel uiteenlopende redenen. Een simpel telefoontje en wij spreken meteen af waar en wanneer we langs zullen komen en wat we kunnen doen om u of uw familielid te helpen. We zijn alle dagen bereikbaar, ook op zon- en feestdagen. Vervolgens komen we langs voor een kennismaking zodat wij ons een zo volledig mogelijk beeld kunnen vormen van uw noden en wensen.

Thuisverplegingsdienst is voor iedereen toegankelijk ongeacht de leeftijd, ziektebeeld of mutualiteit waaraan je verbonden bent. Wij staan voor een persoonlijke, kwalitatieve en doelgerichte zorg op maat van de patiënt.

We hechten er veel belang aan dat de patiënten een vertrouwensband kunnen opbouwen met een vaste verpleegkundige en dat de privacy gewaarborgd wordt. We zijn ervan overtuigd dat dit de opvolging van de zorg alleen maar ten goede komt.

Regio Groot Assenede en Evergem

Evergem – Sleidinge – Belzele – Kluizen – Ertvelde – Doornzele – Rieme – Oosteeklo

Derdebetalersregeling

Doordat we werken met derdebetalersregeling gaat de factuur rechtstreeks naar de mutualiteit die ons vervolgens vooropgestelde Riziv-tarieven uitbetaalt. Het enige wat wij van u nodig hebben zijn uw mutualiteitsgegevens (een klevertje van de mutualiteit volstaat) en een doktersvoorschrift (enkel niet bij hygiënische zorgen). Sinds 1 oktober 2017 zijn wij ook verplicht om bij ieder bezoek uw identiteitskaart te registreren.

Mogelijke verzorgingen

Hygiënische zorgen – inspuitingen – wondverzorging – wekelijks klaarzetten van medicatie – compressietherapie – zorgen aan poortcatheter – palliatieve zorgen – …

  • Hygiënische zorgen: Als u tijdelijk of langdurig niet volledig zelfstandig voor uw hygiëne kan instaan, dan willen wij graag helpen. Bij een eerste bezoek bekijken wij uw situatie en vullen wij een Katz-schaal in. Deze moeten wij verplicht gebruiken om te bepalen op hoeveel bezoeken u wekelijks of zelfs dagelijks recht hebt. Deze score is bindend in die zin dat die ons zegt hoeveel keer we u maximum per dag of week mogen komen verzorgen, anders dan bij alle andere verzorgingen waar het voorschrift van de geneesheer bepaalt hoe dikwijls de zorg moet gebeuren. Wenst u minder verzorging dan bent u daar natuurlijk vrij in en mocht u lichamelijke toestand veranderen dat zal ook de score aangepast worden. Onder hygiënische verzorging verstaan wij het wassen van de patiënt, op een manier aangepast aan zijn/haar mogelijkheden. Dit kan dus gaan van gedeeltelijke hulp aan de lavabo tot volledig wassen in bed. Als de mogelijkheden in huis er zijn dan willen wij ook gerust een douche of bad geven. Verder kunnen ook haren gewassen worden, nagels geknipt worden (geen pedicure).Wij helpen bij aan en uitkleden en mobiliseren of verplaatsen van de patiënt ev. Met gebruik van hulpmiddelen. Wij stellen ook hulpmiddelen voor om zo lang mogelijk in eigen huis te kunnen blijven zoals incontinentiemateriaal, patiëntenlift of looprekje, personenalarm, enz.
  • Inspuitingen: Alle inspuitingen gebeuren volgens voorschrift van een geneesheer. Dit kunnen zowel subcutane als intramusculaire inspuitingen zijn.
  • Wondverzorging: Allerlei eenvoudige tot complexe wondverzorgingen worden toegepast. Regelmatig wordt de heling geëvalueerd en de materialen aangepast, indien nodig na overleg met de behandelende arts. Wij zijn vertrouwd met stomazorg, verzorging van doorligwonden, wonden met inbrenging van wiek, enz… Bij wondzorg hoort ook het verwijderen van draadjes en haakjes bv. Bij operatiewonden.
  • Wekelijks klaarzetten van medicatie: Soms is de medicatielijst zo uitgebreid of verwarrend dat men liever heeft dat wij die klaarzetten op uur en dag van inname. Wij doen dit eens per week en vragen daarvoor een weekdoosje te voorzien. Op die manier is de kans klein dat per ongeluk verkeerde medicatie ingenomen wordt. Wij zorgen zelf voor een formulier 81 dat daarvoor door de huisarts 1 keer per jaar moet ondertekend worden. Tevens kijken wij dan na welke medicatie bij moet gehaald worden in de apotheek zodat er minstens een week tijd is om daarin te voorzien.
  • Compressietherapie: zelf steunkousen aantrekken of windels aanleggen is niet gemakkelijk. Wij komen dit graag voor u doen als het niet lukt.
  • Zorgen aan poortcatheters: Mensen die chemo krijgen hebben meestal een poortcatheter (best gekend als port-a-cath) of een catheter met meerdere lumens. Wij sluiten indien nodig de chemo af zodat de patiënt niet langer dan noodzakelijk in het ziekenhuis moet blijven. Ook spoelen wij de catheter, meestal om de 8 weken maar steeds volgens voorschrift, als die tijdelijk niet gebruikt wordt.
  • Palliatieve zorg: Als we mensen niet kunnen helpen genezen dan is het een erezaak om die personen zo waardig mogelijk te begeleiden. Alle voorgaande verzorgingen kunnen daarbij toegepast worden alsook sondevoeding en pijntherapie ev. Via pijnpompje. Meestal werken we dan in teamverband met de huisarts, ziekenhuisarts, Palliatief team, … maar vooral met de naaste familie of mantelzorgers samen.
AFSPRAAK MAKEN? BEL VANDAAG NOG