Schapenboerderij

Wij dragen dierenwelzijn hoog in het vaandel

Schapenboerderij in Tielt-Winge dan bent u bij schapenfokkerij De Wollekes aan het juiste adres. Elk weekend of na telefonische afspraak kan u de schapenstal komen bezoeken. Contacteer ons.

Rondleiding met uitleg

Loranne geeft u graag een woordje uitleg over de schapen. Onze mascotte van de stal noemt “Pruts”. Zij is een schaapje dat wij zelf hebben moeten opvoeden omdat de moeder er niet in slaagde. Zij is zeer gehecht aan ons en zeker niet mensenschuw. Vandaar dat ze altijd los is in de stal en samen met ons rondloopt om te kijken of alles wel goed loopt.

Voldoende licht en lucht

Onze kudde kan rondom de boerderij naar hartenlust grazen en samen met het paard door de wei rennen. Bij de bouw van de stal hebben wij ook veel aandacht besteed aan het dierenwelzijn. Zo hebben de dieren altijd voldoende licht en verluchting. De kudde van deze schapenboerderij bestaat voornamelijk uit Swifter moederdieren of een kruising van Swifter. We hebben vier verschillende soorten rammen, met name Suffolk, Franse Texel, Rouge de l’ouest, en Swifter.

Smaakvol lamsvlees van topkwaliteit

Schapenfokkerij De Wollekes kiest resoluut voor de beste kwaliteit lamsvlees. Onze lammeren zijn drie tot zes maanden oud en een kruising tussen Swifter en Franse Texel/Suffolk of rouge de l'ouest Ze zijn allemaal opgegroeid hier op de schapenboerderij in Tielt-Winge en blijven bij de moeder tot ze oud genoeg zijn om weg te gaan en dus krijgen naast melk van de ooi ook ons eigen krachtvoeder. Bij het versnijden en het verpakken van ons lamvlees houden we rekening met de wensen van de klant. Bestel ons lamsvlees hier.

BEKIJK ONZE FOTO'S