Schapenfokkerij Tielt-Winge

Schapenfokkerij De Wollekes

Uw schapenboerderij, zorgboerderij te Tielt-Winge

Schapenfokkerij De Wollekes is gelegen in Meensel-Kiezegem. Sinds 2012 is Loranne Puttevils begonnen met vijf schapen om een weide te laten begrazen. Dit is intussen uitgegroeid tot een bloeiende boerderij met 250 schapen, een Ardens trekpaard, 10 kippen en een heleboel lammetjes. Elke dag gaan Loranne en haar team gepassioneerd aan de slag om u steeds smaakvol lamsvlees van de beste kwaliteit aan te bieden.

Yogurt en ijs

In de ruime stal is plaats voor 250 vleesschapen, 20 tal melkschapen, het paard en nog wat ruimte voor stro en hooi. Ook de honden delen mee in de pret. Er zijn momenteel al een aantal melkschapen die worden gemolken. De eigen melk van deze schapen gaat Loranne verwerken in yoghurt en ijs.

Zorgboerderij

Schapenfokkerij De Wollekes is meer dan een schapenboerderij. Wij zijn een zorgboerderij. Zo werken we actief samen met het steunpunt “Groene Zorg”. De werkzaamheden op de boerderij zijn het ideale kader voor wie het in het dagelijkse leven even moeilijk heeft. Mensen met allerlei problemen kunnen bij ons terecht om met de dieren te werken en zo samen tot rust te komen. Het voederen en verzorgen geeft hen veel voldoening. Lees hier meer over onze schapenboerderij.

Eigen veevoeder

Schapenfokkerij De Wollekes in Tielt-Winge teelt eigen gewassen zoals maïs, luzerne, gras en gras-klaver. Hierdoor weten we 100% zeker dat ons veevoeder steeds van topkwaliteit is. Dit wordt aangevuld met onze eigen mengeling krachtvoeder naargelang de dieren dit nodig hebben. Wij hebben een bepaalde mengeling voor de drachtige ooien, een mengeling voor de jonge lammeren en een mengeling voor de melkschapen. Onze dieren komen zeker niets tekort!

Contacteer ons FOTO'S WEBSHOP