Rudy Vanhaelewyn & Sabine Mylle

Uw praktijk voor osteopathie en kinesitherapie te Staden

Kinesitherapeut 

U kan bij Rudy Vanhaelewyn & Sabine Mylle in Staden terecht voor:

  • Lymfedrainage
  • Bekkenbodemreëducatie
  • Pré- en Postnatale begeleiding
  • Algemene revalidatie
  • Rugschool
  • Sportletsels
  • Taping
  • Cardiale en respiratoire revalidatie
  • Shock-Wave Therapie ESWT
  • Vibratietraining en therapie

Osteopaat

Rudy Vanhaelewyn is uw geregistreerd osteopaat DO. Osteopathie is een geneeswijze waarbij manuele technieken worden gebruikt voor diagnostische en therapeutische doeleinden met de bedoeling een betere gezondheidsstatus van het lichaam te verkrijgen. Het is perfect complementair met andere geneeswijzen en in onze praktijk streven we naar een evenwicht tussen kinesistherapie en osteopathie.

Wat mag je verwachten bij het consulteren van een osteopaat?

Nadat je een afspraak gemaakt hebt, wordt er gevraagd naar de reden waarom je een osteopaat consulteert en wordt er gevraagd naar je medische voorgeschiedenis. Er zullen vragen gesteld worden om een beeld te vormen welke onderzoeken neurologisch, orthopedisch, medisch en osteopatisch in uw geval nodig zijn. Er zal u uitgelegd worden wat je mag verwachten van de behandeling, welke technieken toegepast zullen worden en wat de vermoedeljke tijdsduur van de behandeling zal zijn. Onderzoek en behandeling worden manueel uitgevoerd op spieren, gewrichten, rugwervels. De behandeling zelf bestaat uit nodige geachte zachte technieken gaande van tractie, mobilisatie, manipulatie, soft-tissue massage, craniale en viscerale technieken.

Osteopathie is voornamelijk in staat u te helpen bij rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, gewrichts- en spierpijnen.

De behandeling is niet invasief en heeft tot doel de mobiliteit te verbeteren, de inflammatie te verminderen door het gebruik van zachte osteopatisch technieken op gewrichten, spieren en ligamenten. We gebruiken onze handen om de soft-tissues en de gewrichtmobiliteit te testen en te behandelen. Er worden weefsel rekkingen, articulaire mobilisaties en soms manipulaties uitgevoerd. Er worden geen toestellen of machines gebruikt. Een viscerale behandeling wordt soms uitgevoerd als de onderliggende oorzaak van de musuloskeletale pijn visceraal is. Een craniale behandeling kan in combinatie of alleenstaand gebruikt worden en is één van de meeste gebruikte technieken bij baby’s. Er is geen standaard programma. Sommige patiënten hebben slechts enkele sessies nodig, andere hebben een combinatie met kinesistherapie nodig of andere therapieën.

Osteopathie is een complimentaire therapie en heeft niet tot doel conventionele geneeskunde te vervangen. We geloven in de samenwerking met convententionele geneeskunde teneinde het beste resultaat te bereiken voor onze patiënten. We werken samen met uw huisarts, geneesheer-specialist en andere zorgverstrekkers. De meeste mutualiteiten voorzien een tegemoetkoming voor osteopatisch behandelingen.

AFSPRAAK MAKEN →