Dry Needling vanaf oktober 2017!

Dry Needling vanaf oktober 2017!

Vanaf oktober 2017 wordt in de praktijk Reinhart Deboever ook gebruik gemaakt van Dry needling. Dit als aanvulling bij de courante behandeling.

U zal hierbij terecht kunnen bij Eline Verhasselt. Eline is kinesitherapeute, gestudeerd aan de uGent. Gespecialiseerd in de manuele therapie en Dry Needling.

Dry needling is een effectieve vorm van triggerpoint therapie. Het aanprikken van het triggerpunt in de spier, stimuleert de oxygenatie van die spier en de fascia. Dit zorgt voor een vermindering van inflammatie en een verminderde spanning in de getroffen spier. De prik veroorzaakt een 'twitch' in de spier, die door patiënten ervaren wordt als een 'aangename' pijnsensatie, gevolgd door een gevoel van ontspanning.

Toepasbaar bij volgende aandoeningen: tenniselleboog, hielspoor, trapeziussyndroom, hoofdpijn, frozen shoulder, post-op restletsels, low back pain, etc...

Dry needling is geen acupunctuur! Bij dry needling worden altijd eerst de spieren die problemen veroorzaken gediagnosticeerd. Deze techniek wordt toegepast door een ervaren therapeut met de nodig kwalificaties. Dit alles onder hygienische omstandigheden.

Contacteer Reinhart Deboever voor meer info hierover.