PWA Haaltert

Privépersonen, lokale overheden, vzw's en andere niet commerciële verenigingen, onderwijsinstellingen en land- en tuinbouwbedrijven kunnen tegen betaling een beroep doen op werkzoekenden ingeschreven in het PWA voor het uitvoeren van werkzaamheden die niet binnen het reguliere arbeidscircuit aan bod komen. Bij privé personen gaat het voornamelijk om tuinonderhoud en kleine klusjes rondom de woning. Onderwijsinstellingen kunnen beroep doen op onze diensten voor o.a. oppas van kinderen op de speelplaats of de refter. De volledige activiteitenlijst is beschikbaar op het PWA-kantoor.

Werkzoekenden kunnen in het PWA terecht voor informatie betreffende tewerkstellingsmaatregelen, het aanbod PWA-activiteiten, en sollicitaties voor onze poetsdienst en strijkdienst. Privé personen kunnen eveneens in het PWA terecht voor het aanvragen van poetshulp via het systeem dienstencheques.

 

 

 

 

Poetsdienst

Als particulier kunt u beroep doen op het PWA-dienstenchequebedrijf voor alle activiteiten van huishoudelijke aard (poetsen, strijken, klein naaiwerk, eten klaarmaken) bij u thuis. Er wordt gewerkt in blokken van 4 uur, per week of 14-daags. Kwaliteit is een essentieel onderdeel van onze dienstverlening. Daarom worden werknemers zorgvuldig geselecteerd.

Hoeveel kost een dienstencheque?

Je betaalt slechts 9 euro per uur en het is bovendien fiscaal aftrekbaar. Je bent wettelijk in orde en dus ook verzekerd.

Waar doe je de aanvraag?

Gebruikers die een aanvraag voor huishoudelijk werk willen doen, kunnen zich richten tot het PWA Haaltert, Hoogstraat 10 te 9450 Haaltert. Tel 053/42 65 45. Openingsuren: maandag tot vrijdag van 9u tot 12u + woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u en donderdagavond van 16u tot 19u.

Hoe kan je dienstencheques bekomen?

Voor de gratis inschrijving en voor het bestellen van de cheques kan je terecht bij het PWA. Je kan het inschrijvingsformulier ook on-line invullen: www.dienstencheques2016.be. Wanneer uw gebruikersnummer is toegekend, kan u dienstencheques bestellen. Vooraleer de cheques te bestellen, kan u best contact opnemen met het PWA om na te gaan wanneer u effectief hulp krijgt.

Papieren of elektronische dienstencheques?

U bestelt papieren cheques en geeft per prestatiedag 4 cheques aan de werknemer. U bestelt elektronische dienstencheques, waarbij de werknemer na elke prestatiedag met uw vaste lijn inbelt naar een gratis nummer, en 4 prestatie-uren ingeeft. Deze gaan van uw elektronische portefeuille.

 

 

 

 

Strijkwinkels

PWA Haaltert beschikt naast de klusjesdienst en de poetsafdeling met dienstencheques ook over 3 strijkwinkels.

Deze bevinden zich op volgende locaties:
Dorp 59 te Denderhoutem, 0491 14 52 84
Driehoekstraat 24A te Kerksken, 0491 14 51 64
Hoogstraat 10 te Haaltert, 0493 69 61 42

U brengt de propere was binnen en krijgt de gestreken goederen netjes terug. Betalen kan enkel met dienstencheques. Wanneer het te betalen bedrag niet overeenstemt met het bedrag van de dienstencheque krijg je een tegoedbon die je dan de volgende keer kan gebruiken. Wanneer je nog geen dienstencheques hebt, laat je je eerst aansluiten bij de dienstenchequeorganisatie, Sodexo. Deze aansluiting is gratis en kan gebeuren op hetzelfde adres als de Strijkwinkel.

Na je inschrijving bij Sodexo ontvang je thuis een aansluitingsnummer, hiermee kan je dienstencheques aankopen. De prijs van één cheque bedraagt 9 euro en is voor 30% fiscaal aftrekbaar. Ook mensen die niet meer belastingplichtig zijn kunnen genieten van hetzelfde fiscaal voordeel. Zij moeten een blanco aangifteformulier aanvragen.

Openingsuren:

dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur
zaterdag van 9 tot 12 uur