Puur bewust-zijn

Yoga, reflexologie, Bach-bloesemremedies, massage en ontspanningstechnieken te Dilsen-Stokkem

Wat is 'puur bewust-zijn'?

Indien je ernaar streeft om gezond en gelukkig te leven dan is het van belang te ontdekken waar je blokkades liggen, om te ervaren en te voelen wat je eigen unieke zelf nodig heeft om dit doel te bereiken. Ieder mens is uniek, ook jij!
Stel jezelf de vraag: 'Wat heb ik nodig om mij goed te voelen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal?'

Puur bewust-zijn uit Dilsen-Stokkem wil graag een plek zijn waar je dit veilig kan ontdekken.
Op je eigen tempo en via het aanbod dat jou aanspreekt, kan je hier uitproberen en onderzoeken.
Je zal gelijkgestemde zielen ontmoeten. Je zal merken dat je niet alleen bent.

Puur bewust-zijn wil graag een plek zijn waar mensen samen op weg gaan, met respect voor de eigenheid van ieder mens. Veilig, discreet, een bron van welbevinden en een oase om tot rust te komen.

Yoga

Je kan yoga doen omdat je wil bewegen, tot rust wil komen, nood hebt aan tijd voor jezelf.
Je kan yoga doen omdat je 'iets' meer zoekt, omdat je onder de oppervlakte wil kijken en voelen.
Wat je reden ook is, probeer verschillende vormen en docenten uit, totdat het plaatje voor jou klopt, totdat je een gevoel hebt van 'hier voel ik me goed en dit past bij mij'.

DRU YOGA ​is een vloeiende vorm van yogareeksen en houdingen waarbij je steeds uitgaat van en terugkeert naar ​het stille punt in jezelf. Elke les bestaat uit een uur bewegen en een kwartier diepe ontspanning. Er is aandacht voor je adem, voor je houding, voor je beperking indien je die hebt. Letterlijk iedereen kan Dru Yoga doen, kortom: er is aandacht voor jou!

Bij MERIDIAANYOGA wordt uitgegaan van de meridianen en de orgaanklok.  Elke les is afgestemd op bepaalde meridianen, organen en emoties.  

Bij HORMOONYOGA wordt dan weer uitgegaan van het hormonale stelsel en de uitwerking van de houdingen op de verschillende hormonale klieren.  Er is aandacht voor jouw klachten en vragen.

Geregeld zijn er korte reeksen pranayama (adembewustzijn) of themalessen zoals yoga voor een gezonde rug en bij spanningshoofdpijn of migraine.

Reflexologie

Gelaatsreflex volgens het Sorensensistem 'Facial Reflex Therapy'. Het gelaat wordt gezien als een spiegelbeeld van het hele lichaam. Stresspreventie of specifieke klachten, elke sessie is op maat van jouw wensen en noden. Dit betekent dat er gewerkt wordt volgens een combinatie van verschillende reflexologietechnieken en methodes uit de hele wereld. Het gelaat wordt gezien als een spiegelbeeld van het hele lichaam. Stresspreventie of specifieke klachten, elke sessie is op maat van jouw wensen en noden.

In een kort gesprek kijken we waar je het meest baat bij hebt, wat je wensen en je klachten zijn. Daarna mag je genieten van een aangename en efficiënte massage van het gelaat. Gelaatsreflex werkt zeer ontspannend bij bijvoorbeeld hormonale verstoringen, klachten van het hoofd, neurologische problemen. Het is voor iedereen toegankelijk en je voelt heel snel het effect. Heb je speciefieke problemen met je ogen of heb je een kind met leerstoornissen, emotionele of gedragsproblemen als gevolg van autisme (ASS), hyperactiviteit, dyslexie... of heb je klachten nav een vroeger trauma: hier zijn speciale protocollen voor, soms gecombineerd met reflexpunten op de voeten.

Bach bloesemremedies

De Bach bloesem remedies helpen  inzicht te krijgen in wat er in je omgaat en ondersteunen je bij het weer in evenwicht brengen van je gemoedstoestand, je emoties en welzijn.  

Via een gesprek stellen we samen een combinatie samen van Bach bloesemdruppels die uniek is voor je noden op dat moment.

Massage

Er is specifiek aandacht voor nek- en schouderklachten.  De oorzaak hiervan kan heel verschillend zijn.  
Je kan een kiezen voor een massage of een combinatie van massage met reflex.

Voor een volledige lichaamsmassage geef ik de Samudra massage. 
Een vloeiende vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van handen, onderarmen en ellebogen.  

Ontspanningstechnieken

Afhankelijk van je klachten en wensen kan je bepaalde technieken aanleren om beter te ademen, te leren ontspannen, tot rust te komen en je evenwicht en gezondheid te herstellen.