Vanaf 2017 Core Stability training bij Praktizon

Vanaf 2017 Core Stability training bij Praktizon

Veel mensen hebben regelmatig last van rug- en nekklachten, met verschillende ongemakken en vaak ook zeurende pijn tot gevolg.

Heeft u een beroep waarbij u lang moet zitten? De kans is dan groot dat uw onderrug instabiel is geworden ten gevolge van spierzwakte.  Uw wervelkolom heeft zijn stabiliteit verloren waardoor de wervels snel uit positie kunnen gaan. Dit kan gebeuren bij de minst onschuldige beweging zoals bijvoorbeeld schoenen aandoen.

Goed nieuws: vanaf 2017 kan u bij Praktizon terecht voor Core Stability training.

Core betekent romp. De Core bestaat uit de buikspieren aan de voorkant, de rug- en bilspieren aan de achterkant, het diafragma (middenrif) aan de bovenkant en de spieren van het bekken aan de onderkant. Een goede Core Stability zorgt ervoor dat uw wervelkolom beter functioneert.

Bij Core Stability training ligt de focus niet op het zo krachtig mogelijk aanspannen van een spier, maar eerder op het subtiel aanspannen van de juiste spieren, eventueel in combinatie met uitdagende oefeningen. Het uiteindelijke doel is om te komen tot een onbewuste en adequate aanspanning van de Core tijdens alledaagse activiteiten. Hierdoor neemt de belastbaarheid van de wervelkolom duidelijk toe en zullen klachten vaak verdwijnen en/of vermeden kunnen worden.

Bij veel chronische rugpatiënten kan Core Stability training dan ook een mogelijke oplossing bieden. De training gebeurt steeds onder begeleiding van een ervaren kinesitherapeut(e).

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Philip (0475666739) of Sanne (0476534071)