Indiba Activ

Indiba Activ

Bij Praktizon maken zowel de kinesitherapeuten, als de osteopaat, gebruik van de Indiba Activ.

De Indiba Activ heeft een drievoudige werking. Bij bio-stimulatie verandert de permeabiliteit van het celmembraam. Hierdoor verhoogt het celmetabolisme en verhoogt de zuurstofopname met versneld weefselherstel tot gevolg. Tijdens de vascularisatie treedt er een capillaire vasodilatatie op, met een verhoging van de zuurstofaanvoer en een verbetering van de veneuze en lymfatische reabsorptie tot gevolg. Bij  hyperactivatie treedt er een hyperthermie op, waardoor de collageenstructuur van het weefsel gereorganiseerd wordt en fibrosevorming verminderd wordt.

Aanvankelijk werd de Indiba Activ voornamelijk ingezet in de sportwereld. Astana met Nibali (wielrennen), Adam Raga (trial), 3-voudig wereldkampioen Javier Noya (triatlon) en het Franse nationale handbalteam zijn gebruikers van het eerste uur.

De Indiba Activ verhoogt dus de activiteit van de cellen en de celregeneratie. Het resultaat is een versnelling van de natuurlijke genezingsprocessen, met een duidelijke pijnvermindering tot gevolg en een verbetering van de bewegelijkheid, vanaf de eerste sessie.

Daarom wordt de Indiba Activ niet alleen maar gebruikt bij sportmensen, maar is het zeker ook aangewezen bij:

  • Artrose en artritis                                                               
  • Lumbalgie en cervicalgie
  • Spierletsels, breuken en verstuikingen            
  • Tendinitis en bursitis
  • Fibromyalgie

Concreet wordt de Indiba Activ gehanteerd tijdens manueel therapeutische handelingen en actieve oefentherapie. De Indiba Activ wordt dus bijvoorbeeld gebruikt tijdens een massage, manuele tractie, oefeningen en stretching. 

Meer info: www.indibaactiv.com/nl/