Podologie Lies Herman

Uw podoloog, zooltherapie, siliconetherapie te Anzegem

Podoloog Anzegem

U kan bij Podologie Lies Herman in Vichte (Anzegem) terecht voor zooltherapie, diabetici, siliconetherapie, nagel- en huidaandoeningen en vilttherapie. Lees hier meer over 'wat doet een podoloog?'.

Onze voeten zijn enorm belangrijk

ln ons hele leven stoppen we met onze voeten een 5-tal keer de wereld rond. Ze dragen ons van 's morgens tot 's avonds overal naartoe. Wanneer onze voeten ons in de steek laten, kunnen we zowel letterlijk als figuurlijk 'niet meer uit de voeten'. Draag dus zorg voor je voeten en geef ze de aandacht die ze verdienen, want ze moeten je ver kunnen brengen.

Vuistregels voor goede schoenen

1. Je schoenen moeten de juiste maat hebben en dit zowel in de lengte als in de breedte. Voorzie ook voldoende hoogte voor de tenen.

2. Je schoenen zijn best achteraan gesloten met een nauwelijks tot niet indrukbare hielomsluiting alsook een goede pasvorm rond de hiel. Bij open schoenen en slippers moeten de tenen te hard werken om de schoen aan te houden.

3. Je schoenen moeten buigen op de juiste plaats dus enkel en alleen ter hoogte van de tenen. Het is niet goed als de schoenen over de volledige zool, voor of achter de tenen plooien. Je voet moet de mogelijkheid hebben om normaal te kunnen afrollen.

4. Je schoenen mogen geen torsie toelaten in de lengterichting d.w.z. dat je ze niet als een dweil mag kunnen uitwringen.

5. De schoenen hebben bij voorkeur een aangepast sluiting: veters of kleefstrook. Als je voeten zwellen kan je dankzij veters of en kleefstrook je schoensluiting aanpassen. Knoop steeds je veters anders vallen je schoenen van je voeten en ondervind je geen enkele stabiliteit van de schoenen.

AFSPRAAK MAKEN? BEL VANDAAG NOG!