Groepslessen yoga

Groepslessen yoga

Vanaf januari start pmc Ede te Haaltert met groepslessen yoga. De lessen zijn opgebouwd in de Vinyassa stijl. Vinyassa betekent stroom of flow omdat het een beweeglijke vorm van yoga is die verschillende yogaposes aan mekaar weeft tot een dans, een meditatie in beweging. Het is een dynamische vorm van yoga die je lichaam, geest en ziel versterkt en ontspant. Door een intense concentratie komt je geest helemaal in het moment.

Yoga geeft je meer energie, een ontspannen gevoel, een heldere geest, meer kracht, een beter uithoudingsvermogen, stressreductie, een diepere ademhaling en een grotere efficiëntie in wat je doet. Samengevat: met yoga krijg je een gezonder lichaam en een gelukkigere geest.

In de yogasessies worden elementen uit andere stijlen geïntegreerd: Yogaflow zoekt een evenwicht tussen een dynamische opvolging van yogaposes aaneen gewoven op het ritme van je ademhaling en rustpauzes in yogaposes, meditatie of relaxatie. Het thema is bewegen op het ritme van de seizoenen. In Yin yoga blijven we langer in de yogaposes om dieper bindweefsel te stretchen. Elke pose is zo tegelijk ook een kleine meditatie. Vrije beweging is een heel mooie aanvulling op de yogaposes, omdat er zo ruimte komt voor spontane bewegingen. Aan de roots van alle yoga stijlen, ligt immers het allereerste basisprincipe: bewegen vanuit de connectie met je eigen innerlijke wijsheid.

Elke sessie begint met een kort woordje uitleg rond het thema van die dag. We starten rustig met een ademhalingsoefening en met ons bewustzijn naar binnen te brengen. Dan warmen we ons geleidelijk aan op. Elke pose is een voorbereiding op de andere, waardoor je steeds dieper kan stretchen. Na een intensieve inspanning volgt de ontspanning. We eindigen de les in een gelukzalige ontspanning, waarbij we onszelf even de tijd geven om de positieve effecten van de yoga op te nemen.

Praktisch

  • Het is de bedoeling om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Jong, oud, lenig of stijf, iedereen is welkom!
  • Max 10 personen per groep
  • Yogamatje, -kussen, -blok, -riem, handdoeken en water worden voorzien
  • Per trimester zullen er 10 lessen plaatsvinden (geen les tijdens schoolvakanties) telkens op woensdag van 16u30 tot 17u30, van 19u tot 20u of van 20u tot 21u
  • De lessen van het 1ste trimester zullen doorgaan op: 11/01; 18/01; 25/01; 8/02; 15/02; 22/02; 1/03; 15/03; 22/03; 29/03
  • Prijs: 90euro/trimester
  • De inschrijvingen voor het 1ste trimester zijn reeds afgesloten
  • Wie interesse heeft kan zich inschrijven op de wachtlijst

Schrijf je in