Van 'ondergaan'​ naar 'ondernemen'​

Van 'ondergaan'​ naar 'ondernemen'​

Hey lieve levensgenieters,

Yes. Voel je je al aangesproken? Zie jij jezelf als iemand die van het leven wil genieten? Voel je de diepe levenslust in jezelf op volle toeren draaien, of...zou je dat opnieuw willen maar lukt het tegenwoordig niet zoals je dat gewoon was. Misschien denk je nu dingen als:

> niet voor mij weggelegd
> geen tijd om daarover na te denken
> bullshit, weer de zoveelste coach die denkt dat ze het allemaal weet
> poeh, gaan we die toer op, niks voor mij dat wollige gedoe
> dat is iets voor kinderen, volwassenheid brengt verantwoordelijkheid mee, dus geen gezever

No problem. Niet iedereen hoeft hierin mee te gaan. In het durven dromen, voelen en écht afstemmen op het leven. Ik zou zeggen, ik respecteer dan je keuze het leven door de donkere bril te zien, met af en toe een beetje rozigheid als het past.

Maar stel dat je oprecht denkt:

> verdomme, dat is waar, ik ben een levensgenieter die de sprankel verloren is en wil daar wel iets mee aanvangen, alleen, wat dan, hoe dan?
> ik wil écht stoppen met dat dramatische gedoe en mijn emoties beter onder controle houden zowel thuis als op het werk, want het frustreert mij zo
> als ik eerlijk ben, ben ik, voel ik me opgeslorpt door werk op alle vlakken, alsof er niks anders leuk meer is naast werken en daar wil ik van af
> het lijkt alsof mijn leven door anderen geleefd wordt, maar wie ben ik daarin?
> Ik wil niet dat mijn kinderen hun levenslust verliezen, ik wil het voorbeeld zijn van veerkracht en weerbaardheid maar het lukt me vandaag niet; ik wil er werk van maken.

Dan zou ik zeggen dat je wel zin hebt om ZELF iets van je leven te maken, wetende dat ELKE DAG een kans is om het ANDERS AAN TE PAKKEN. Je kan écht de roze bril vaker leren opzetten, wat niet betekent dat je geen verantwoordelijkheden meer neemt. Integendeel! Je neemt ze dan juist WEL! Voor uzelf in de eerste plaats, afstralend op gans je levenswijze en dus ook al de omgevingen waarin je leeft!

Hoe je kijkt zit in je hoofd. Je denkpatroon. Vaak aangeleerd. Niet in de genen. Nop. Ook dàt is wat we aangeleerd kregen. Hiërarchische modellen met autoritaire 'bazen' en 'TOP DOWN' beslissingen is iets wat we kennen. We zijn het gewoon. Het is ons aangeleerd. Van kleins af aan. Zowel in onze familiale als onze werkomgevingen. Vandaag maken bedrijven en hele samenlevingen/ overheden hier nog handig gebruik van. Maar lieve mensen, het is 2020! EEUW 21. Mensen beginnen er genoeg van te hebben. Steeds meer. Het ligt allemaal zeer gevoelig. Het gaat over je persoonlijke waarden, verlangens, doelen die vanuit puurheid komen bovendrijven. Het gaat over je EIGEN KRACHTEN herontdekken, in plaats van je door anderen die DENKEN MACHTIG TE ZIJN (lees EGOTRIPPERIJ) te laten klein houden. (kleineren zegt men wel eens)

We kunnen al beginnen met onszelf (heel vaak vrouwen) niet te veroordelen omdat we dat lieten gebeuren tot op vandaag. Het is wat het is. We rolden ergens gewoon in zonder erbij stil te staan. Net dàt is dus wat we als eerste stap te doen hebben. STILSTAAN. STOPPEN MET DOORDOEN. Hollen van hier naar ginder. Gedaan.

En dan is er plots ruimte. Misschien ben je daar wel bang voor? Want wat doe je dan met al die ruimte voor jezelf? Durf je wel in die spiegel kijken? Wat zit er vast achter al dat hollen, jongleren met al de aangeleverde ballen, bezig blijven?

Ik durf zeggen dat daar een mooie vrouw zit. Uniek! Talentvol. Groots. Hemels liefdevol en passierijk. Hartelijker dan wie ook. Een mooie ziel die als ze vanuit haar eigenheid leeft, nu nog niet weet hoeveel meer ze kan bereiken in dit leven! En zeker, ervan durft GENIETEN!

Willen is 1 ding, maar wat is er nodig?

Een eerste stap is dus durven kiezen voor jezelf en stoppen, het stil maken, afstemmen op jezelf. Dat zei ik al. Omdat ik uit ervaring weet dat dat pittig kan zijn, geef ik je de tip dat niet alleen te doen. Omring je met mensen die er begrip voor hebben. Mensen die weten waar ze over spreken. Vaak zijn dat niet de mensen uit je naaste omgeving. Zeker niet als zij minder gevoeligheid tonen voor het menselijke aspect en het leven meer zakelijk bekijken. In omgevingen waar er weinig begrip wordt getoont, werk of privé, voor mentaal/emotionele aspecten - die nochthans bij het leven horen- kan je jezelf niet helemaal zijn/ontwikkelen. Wil je jezelf dus opnieuw gaan verbinden met je hart/ziel, én ook leren hoe je dat doet in afstemming met je hoofd, zodat het geen vrijblijvende, wollige bedoening wordt waarin je ook niet vooruit geraakt, zal je je leerproces als waardevol onder ogen moeten gaan zien & voelen waarom het voor jouw nodig is. Het gaat om een intens innerlijke beweging de ooit zo helpende overtuigingen te vervangen door nieuwe krachtige en actiegerichte belevingen richting je authentieke levensdoelen. Dit vraagt dan ook TIJD! Geduld is daarbij een mooie deugd! Wees mild voor uzelf! Laat de hamer al eens vaker liggen en ga wandelen in de natuur, beweeg, neem een badje, doe iets wat je aangenaam vindt. Vraag hulp als dat wil zeggen dat iemand anders eens op je kids moet passen! Dat is écht ok! Gun jezelf de tijd! Jezelf beter gaan leren kennen met je mogelijkheden, talenten, overtuigingen in combi met wetenschappelijk onderbouwde kennis van de werking van je brein + daarin verbinden met verhalen & acties van andere zelfbewuste vrouwen, is wat mij maximaal heeft geholpen. Zo kweekte ik telkens opnieuw meer zelfvertrouwen. Het is goed jezelf nieuwsgierig op te stellen, als een kind, want dàt is nu net wat we hebben afgeleerd als volwassene om positieve persoonlijke groei vanuit wie we écht zijn mogelijk te maken. Hiermee zet je de deur naar zelfstandig je leven leiden terug op een kier en krijg je goesting je leven lang ZELF te creëren wat je past. Vanochtend kreeg ik opeens de ingeving om nog eens een blog op Linked In te zetten. Dit werd 'em. Ik hoop andere vrouwen , en dus mogelijks ook jou, als je dit leest, geïnspireerd te hebben positiever te gaan denken over jezelf en je mogelijkheden te herbekijken. We kunnen namelijk veel meer dan we denken en we zijn groots, als we ons niet laten afremmen dag in dag uit door kleinmakende stemmetjes, vaak onbewust!

Als je graag meer wil leren gaan staan voor je eigen waarheid, wie je écht bent, wat je écht wil in je leven en werk, luister ik maar al te graag eens naar hetgeen wat je vandaag bezig houdt, of zelfs vast houdt in iets waarin je niet meer wil zijn.

Van harte welkom om - in eerste instantie- online in contact te gaan.

Ontdek HIER meer over mij en voel je vrij mij je prangende vraag te stellen!

Liefs, Véronique