Hoeveel betaalt uw ziekenfonds terug bij de aankoop van een bril of lenzen?

Geniet op al onze collecties, buiten de wettelijke tegemoetkoming van het RIZIV, extra voordelen in combinatie met je mutualiteit.

Een nieuwe bril, glazen, lenzen of andere optische hulpmiddelen zijn belangrijke aankopen. Via uw ziekenfonds of de ziekteverzekering kan u aanspraak maken op een tussenkomst. Dit hangt af van de sterkte van uw glazen of lenzen, uw ziekenfonds, uw leeftijd,… U dient hiervoor te voldoen aan enkele voorwaarden.

Tussenkomst ziekenfonds

Indien u niet in aanmerking zou komen voor een vergoeding van de ziekteverzekering, dan kan u meestal nog beroep doen op de aanvullende verzekering van uw ziekenfonds voor een (gedeeltelijke) terugbetaling. Uiteraard geven wij u hierover graag advies.

Klik voor meer info op de naam van jouw mutualiteit.

De voorzorg

Bovenop de wettelijke tegemoetkoming, geven De voorzorg en Optiek Husson U bij aankoop van een brilmontuur, zonnebril of contactlenzen een korting van 50% met een maximum bedrag van 50 euro.

Ziekenfonds Optiek Husson DesselZiekenfonds Optiek Husson DesselZiekenfonds Optiek Husson DesselZiekenfonds Optiek Husson DesselZiekenfonds Optiek Husson Dessel