Heppiemassage

Heppiemassage

Deze massage werd door Helen Lodder van Massageconcept International oorspronkelijk speciaal ontworpen voor kinderen met autisme, maar blijkt voor alle kinderen heel heilzaam te zijn. Zo is de massage ook heel bruikbaar voor kinderen met een verstoring in de prikkelverwerking zoals kinderen met AD(H)D, het syndroom van Down of hoogsensitieve kinderen. Ook andere kinderen of volwassenen kunnen veel baat hebben bij deze massage, vooral in periodes van verhoogde stress of burnout, bij spanningen, nervositeit, angsten, slaapproblemen.

Waarom massage ?

  • Massage vervult één van onze basisbehoeftes om liefdevol en respectvol aangeraakt te worden.
  • Bij aanraking en huidcontact worden pijnstillende hormonen zoals endorfine en oxytocine aangemaakt. Tevens worden stresshormonen zoals cortisol en adrenaline sneller afgebroken.
  • Tijdens een Heppiemassage worden verschillende zintuigen tegelijk aangesproken. Hierdoor worden de twee hersenhelften gestimuleerd en komen die meer in evenwicht.
  • Massage kan stress reduceren en kan angsten doen afnemen.
  • Door de massage kan het slaappatroon verbeteren en wordt het immuunsysteem versterkt.
  • Bij kinderen met autisme is het via onderzoek bewezen dat een massage op regelmatige basis een gunstig effect heeft op de communicatie en dat het de concentratie bevordert.
  • Hoogsensitieve kinderen kunnen "ontprikkelen" en tools aangereikt krijgen om in het dagelijkse leven stand te houden en de kwaliteit van hun hooggevoeligheid te ontdekken

Mogelijke massagevormen die kunnen toegepast worden:

Diepe drukmassage: Een massage over de kleren heen, waarbij met de volle hand diepe druk gegeven wordt in de spiergroepen en op de gewrichten.

Strijkmassage: Deze bestaat uit steeds herhaalde strijkbewegingen van boven naar beneden over heel het lichaam, lichaamsdeel per lichaamsdeel  en dit over de kledij heen.

Hand- en of voetmassage: Hierbij wordt etherische olie gebruikt. Er zijn drie verschillende oliemengsels die elk op hun eigen manier hun effect hebben, net als de edelstenen.: Lekker slapen, zonnetjes in je hart, voetjes op de grond .Via de reflexpunten op handen en voeten werkt deze massage en de kracht van de aroma’s door in heel het lichaam.