Muziektherapeut Kelly Van Esser

Muziektherapie & relaxatietherapie te Dilsen-Stokkem

Welkom,

Op deze website maakt u kennis met mijn praktijk Creatief met Therapie.

Je kan bij mij terecht in het groene Dilsen-Stokkem voor individuele sessies, alsook groepsworkshops. Aangezien de praktijkruimte in Dilsen-Stokkem niet rolstoeltoegankelijk is, kom ik voor diegenen die zich moeilijk kunnen verplaatsen of personen met een beperking persoonlijk aan huis in de regio Limburg.

Je kan bij mij terecht voor muziektherapie, relaxatie-sessie met klankbaden, maar ook voor algemene individuele ondersteuning waarbij jouw kwaliteit van leven centraal staat. Ik verzorg ook groepsworkshops op maat. Voor verdere informatie of een vrijblijvende offerte mag je mij altijd contacteren.

Muziektherapie kan in verschillende situaties zeer waardevol zijn. In het topic ‘Voor Wie’ kun je hier meer informatie over vinden en kun je bij jezelf nagaan of deze vorm voor jou van toepassing kan zijn. Door mijn ervaringen als muziektherapeut in een voorziening met personen met een beperking (AH en NAH), zijn er verschillende doelstellingen die voorop gesteld kunnen worden, maar ik vertrek vooral vanuit een speelse en ontspannen sfeer. Presteren staat niet voorop, maar wel je persoonlijke groei en plezier...

Als je nood hebt aan ontspanning kan ik op een aangepaste manier je de weg wijzen naar interne rust. Zelf ervaar ik een gesprek en een massage als een zeer fijne combinatie om echt tot je kern-zelf te komen. Je bent op de eerste plaats een ontvanger en geeft jezelf over aan de stilte en de rust die op dat moment tot stand komt. Hoe je hiermee omgaat, is een eerste stap om in een langzamer ritme te komen en bewuster van jezelf te worden. Door van spanning naar ontspanning te gaan komt er ruimte vrij in je hoofd en in je lijf. De massage kan bestaan uit een klankbad met klankschalen en andere instrumenten of zang. Of je kunt kiezen voor een massage waarbij je met olie gemasseerd wordt (met etherische oliën) of de combinatie.

Mijn studies, ervaringen en contacten met mens en dier hebben mijn perceptie van zinvolle therapie doen ontwikkelen. En in mijn beleving is de combinatie van fysieke ontspanning en mentale kracht het beginpunt van een goed herstel. Als je nu in een rolstoel zit of met mentale problemen kampt, het leven kan voor ons allemaal soms overweldigend zijn. Hoe beter dat je jezelf kent des te beter je het leven aan kan.

Als je het gevoel hebt dat ik je hiermee kan ondersteunen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

Alvast bedankt voor je interesse!

Warme groet,
Kelly