Paraffine bad

Ruwe paraffine is een natuurlijk bestanddeel van ruwe olie en bestaat uit pure koolwaterstofverbindingen; Men kan het vergelijken met zachte was. Voor het maken van kaarsen wordt ook vaak paraffine gebruikt. De paraffine die gebruikt wordt bij een verzorging bij de medische pedicure is vaak verrijkt met etherische oliën zoals lavendel. De paraffine wordt in een speciaal paraffinebad opgewarmd en bevat bestanddelen die de huid verzorgt en verzacht. Het paraffinebad is een zeer verzorgende en verzachtende pakking van de voeten. De verzorging begint met het ontsmetten van de voeten en nagels. Daarna worden ze gescrubd om de dode huidcellen te verwijderen en de poriën open te maken zodat de paraffine goed kan doordringen in de huid. Hierna worden de voeten afgespoeld, de nagels worden in vorm gevijld en overtollige velletjes worden verwijderd. Vervolgens worden de voeten 3 x kort ondergedompeld in de warme paraffine. Om de warmte goed vast te houden wordt een plastieken kous aan met daaroverheen een badstoffen kous. Nu kan de paraffine gedurende 15 minuten inwerken. De werking van de warme paraffine dringt diep door in de huid van de voeten, het is een lichte dieptereiniging en de verzorgende eigenschappen zorgen ervoor dat ze weer heerlijk zacht en soepel aanvoelen. De paraffibepakking werkt verzachtend tegen reuma en artritis. Het verwijdert afvalstoffen, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de huid herstelt en wordt zichtbaar en voelbaar gereinigd, gehydrateerd en elastischer. Nadien wordt de paraffinepakking verwijderd en de voeten worden ingewreven met een aangepaste crème. Bij herhaaldelijk gebruik zal je merken dat jouw voeten zachter aanvoelen en er verzorgder en jonger uitzien. Het paraffine is geschikt voor iedereen, het is bijzonder aan te raden voor mensen met reumatische aandoeningen, artritis, wintervoeten, kloven, geïrriteerde huid, eczeem, slechte bloedcirculatie, ….


Voetmassage

Voetmassage, zoveel meer dan alleen een weldaad voor je voeten!! Een voetmassage geeft je ontspanning, niet alleen in je voeten die je de hele dag dragen, maar in het ganse lichaam. Het haalt je uit de dagelijkse routine, zodat je tijd hebt voor jezelf. Voetmassage is geschikt voor iedereen. Jong en oud hebben er baat bij.

De effecten van voetmassage:

  • het zenuwstelsel wordt gestimuleerd
  • de bloedcirculatie in de voeten verbetert, alsook in de rest van het lichaam
  • de afvoer van afvalstoffen is beter
  • het lymfesysteem wordt gestimuleerd waardoor de afvoer van overtollig weefselvocht verbetert

Voetmassage activeert veel processen in het lichaam. Na een behandeling voel je weldaad en verzachting in je lichaam. Organen, spieren en weefsels worden geactiveerd, afvalstoffen worden beter afgevoerd. De massage geeft diepere ontspanning op fysiek en geestelijk niveau.

Mensen met de volgende klachten hebben baat bij een voetmassage:

  • pijnlijke voeten
  • vermoeide voeten
  • vochtophoping in de voeten en de benen
  • koude voeten en benen
  • vermoeid gevoel in de benen tijdens de zwangerschap
  • stress

Orthoplastie

Is een techniek die bestaat uit het op maat maken van een silicone orthese met als doel het ontlasten, corrigeren of vervangen van bepaalde delen van de voet. Voorbeelden: teenspreiders, hamerteenbeschermers, …


Onychoplastie

Deze techniek wordt aangewend om het herstellen van de nagelplaat mogelijk te maken. Er wordt een medische kunstnagel aangebracht om een ontbrekend stuk nagel bij een mycosenagel ( schimmelnagel) of een getraumatiseerde nagel te vervangen en de uitgroei van de nagel in de juiste richting te sturen.


Orthonyxie

Dit is het corrigeren van de gekromde nagelplaat door middel van een beugeltje. Deze wordt op de nagelplaat bevestigd om de kromming van de nagelplaat één-of tweezijdig te verminderen en de verhoogde druk af te nemen. Dit wordt vaak toegepast bij ingegroeide nagels.


Antidrukverbanden en wondzorg

Het aanleggen van antidrukverbanden, met vilt, zorgt ervoor dat pijnlijke drukplekken of wonden ontlast worden en kunnen genezen.


De geriatrische voet

De helft van de mensen die ouder zijn dan 75 jaar hebben voetproblemen. De oudere voet op zich is al complex en als daar degeneratieve ziekten zoals diabetes of kanker bijkomen wordt het nog complexer. Als geriatrisch voetzorgverlener ben ik opgeleid om de voeten te screenen, voetaandoeningen te herkennen, de voeten te verzorgen en mijn bevindingen terug te koppelen naar de aanpalende zorg. Op deze manier kan ik de voeten van oudere mensen in een zo optimaal mogelijke conditie brengen en houden. Zo wordt de gezondheid en veiligheid van mijn cliënt ondersteund.


De oncologische voet

De ziekte kanker en de behandeling ervan kan allerlei voetproblemen met zich meebrengen, zoals het hand-voetsyndroom, de hand-voet-huidreactie, overmatig eelt of nagelaandoeningen. Hierdoor is vaak nood aan gespecialiseerde voetzorg. Bij een eerste consult wordt er een anamnese, onderzoek en screening van de voeten en handen uitgevoerd. Alle gegevens worden opgeschreven in een medische fiche. Tijdens ieder consult wordt deze fiche bijgewerkt. Dit om uw behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het doel van oncologische voetzorg is om zowel preventief als curatief de voeten van kankerpatiënten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden.

AFSPRAAK MAKEN? BEL VANDAAG NOG!