Medische pedicure Stefanie Tondeur

Uw (medische) pedicure, manicure, voetverzorging in Gooik

Stefanie Tondeur

Ik ben Stefanie Tondeur, gediplomeerd gespecialiseerd voetverzorgster beter gekend als medische pedicure. Omdat ik zelf voetproblemen heb en weet hoe pijnlijk deze klachten kunnen zijn en welke gevolgen deze klachten hebben, heb ik besloten een voltijdse dagopleiding gespecialiseerd voetverzorgster te volgen. Deze opleiding heb ik met succes beëindigd.

Ik werk enkel op afspraak en op huisbezoek in de regio van Gooik, Pepingen en Herne.

Vanaf het najaar 2019 zal ik mijn praktijk hebben te Kester.

Je kan me bereiken op: 0496 25 17 28

De medische voetverzorging

Je kan bij mij terecht voor een volledige medische voetverzorging. Deze verzorging houdt in:

  • Reinigen en ontsmetten van de voeten
  • Inspectie van de voeten en nagels
  • Reinigen van de nagels en nagelwallen
  • Knippen en vijlen van de nagels
  • Verwijderen van eelt, likdoorns enz...
  • Behandelen van eventuele nagelaandoeningen bvb mycosenagels, onycholysis enz...
  • Behandelen van kloven enz...
  • Voeten inwrijven met verzorgende crème

Uitleg en advies over de nazorg.

Hygiëne

Hygiëne is zeer belangrijk in de voetverzorging. Zowel voor jou als cliënt als voor mezelf. Ik volg de hygiënische voorschriften dan ook zeer nauwkeurig op. Zo gebruik ik per cliënt telkens een volledig gedesinfecteerde instrumentenset en nieuwe mesjes. Maar ook mezelf bescherm ik door steeds aangepaste kledij en schoeisel te dragen, handschoenen en een mondmasker.

Waarom een voetverzorging?

Vele mensen denken nog steeds dat een voetverzorging een luxe is maar niets is minder waar. Pas wanneer de voeten pijnlijk worden en de eelt branderig wordt krijgen de voeten eindelijk aandacht. Maar door de pijn aan de voeten verandert ongemerkt je hele houding, hierdoor kunnen er vele klachten ontstaan. Zoals nek- en rugklachten, klachten in de knieën, spierpijn, zelfs hoofdpijn enz kan het gevolg zijn van een slechte houding. Maar de link wordt niet altijd gelegd dat deze klachten kunnen komen door voetproblemen.

Ook diabetische patiënten hebben er alle baat bij om hun voeten goed te laten verzorgen. Een klein wondje dat niets betekent voor een gezond persoon kan voor een diabeet zware gevolgen hebben.

Met een regelmatige en goede voetverzorging kunnen heel veel problemen voorkomen worden! Wacht niet tot wanneer het te laat is en loop elke dag op wolkjes!

"Draag zorg voor je voeten want ze dragen je tenslotte overal naartoe"

AFSPRAAK MAKEN