Hoe kies ik de juiste garagepoort?

Hoe kies ik de juiste garagepoort?

Wilt u graag een garagepoort aanschaffen en weet u niet goed waar u op dient te letten? Wij geven u graag tips voor de diverse punten die u kunt overwegen. Uw garage is een cruciaal onderdeel van uw woning. Het uiterlijk daarvan is belangrijk, tenslotte wilt u graag dat dat past bij uw huidige woning. Ook de manier waarop u toegang heeft tot uw garage kan een groot verschil maken. Tenslotte bepaalt dat het gemak waarmee u er in of uit kunt rijden, maar ook de garagepoort zelf is een onderdeel van de uitstraling van uw woning. De opties zijn divers. Kiest u voor een traditionele garagedeur, een garage met openslaande deuren of een garagepoort met een roldeur? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden zodat u een goede keuze kunt maken.

Traditionele garagedeuren

Een traditionele garagedeur of sectionaal garagepoort kantelt als hij geopend wordt. Daarmee schuift hij naar voren en wordt hij na opening weggezet tegen het plafond van de garage. Deze traditionele garagepoorten zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. De mogelijkheden zijn talloos qua uiterlijk en gemak, van ramen tot brievenbussen en van afwerkingsprofielen tot drempels. Laat u nader informeren over de vele mogelijkheden en extra opties.

Garagepoort met openslaande deuren

Een garage met openslaande deuren geeft u een ruime doorgang die heel eenvoudig te openen en sluiten is. Openslaande garagedeuren behoeven weinig onderhoud en zijn erg handig in het gebruik. Wilt u regelmatig alleen met uw fiets naar buiten of gebruikt u de garagedeur als uitgang voor een wandeling met de kinderwagen? Dan hoeft u maar één deur te openen en u staat direct al buiten. Ook als u zelfstandige bent en in de garage een kantoor of werkplaats heeft zijn openslaande deuren ideaal, zeker als u regelmatig klanten ontvangt.

Garagepoort met roldeuren

Een garagepoort met roldeuren is een mogelijkheid die veel ruimte bespaart. Deze garagepoort loopt niet langs het plafond als u hem opent, maar heeft een eigen opbergruimte waar hij volledig in oprolt. Natuurlijk scheelt dat een hoop extra ruimte bij het plafond van uw garage. Dat is altijd handig als u er regelmatig in werkt en zelfs noodzakelijk als u een hogere wagen heeft. Bovendien heeft u door een garagepoort met roldeuren direct meer mogelijkheden voor opslag van kisten, reiskoffers, gereedschap, enzovoorts.

Garagepoort met aluminium roldeur

Een aluminium roldeur is een erg duurzame oplossing voor uw woning. Deze roldeur is erg licht in gebruik, maar ook sterk en roestvrij en daardoor heeft hij een lange levensduur. Een garagepoort met aluminium roldeur biedt bovendien een veilige toegang tot uw garage. De stevige roldeur beschermt uw wagen en andere waardevolle zaken die in uw garage worden opgeslagen. Bekijk ook voor deze garagepoort snel de mogelijkheden op onze website!