Garagepoorten vergelijken met elkaar

Garagepoorten vergelijken met elkaar

Wilt u garagepoorten vergelijken met elkaar, dan geven wij u graag wat handige tips. Een garagepoort koopt u slechts eens in de tien tot vijftien jaar. Is uw garagepoort aan vervanging toe dan wilt u natuurlijk graag weten wat de laatste trends zijn. Ook als u voor het eerst een garagepoort aanschaft is het belangrijk te weten waarop u dient te letten bij het bestellen van een garagepoort. Tenslotte wilt u graag optimaal gemak, geheel afgestemd op uw persoonlijke situatie. In dit artikel laten wij u zien welke punten van overweging van belang kunnen zijn. Heeft u toch nog vragen, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Het materiaal van een garagepoort

Garagepoorten zijn verkrijgbaar in uitvoeringen van hout, kunststof of staal. Een garagepoort in een houten uitvoering is het meest kostbaar, maar dan heeft u ook wel iets heel moois. Een houten garagepoort vraagt bovendien om extra onderhoud. Een garagedeur in een kunststof uitvoering is een andere optie. Deze soort garagepoort is nagenoeg onderhoudsvrij. Natuurlijk heeft het deurblad soms een nieuw laagje verf nodig, maar omdat het onderhoud beperkt is noemen wij deze soort garagepoort toch onderhoudsvrij. Kiest u voor een garagepoort met een stalen deur, dan is dat de meest voordelige optie. Deze kanteldeuren zijn gemaakt van stalen platen met een motief, die niet geïsoleerd zijn. Dat is dan ook direct de reden dat ze vaak erg voordelig zijn.

De draairichting van een garagepoort

Hoewel de draairichting in eerste instantie wellicht niet zo relevant lijkt is dat in de praktijk wel degelijk zo. De manier waarop een garagepoort opent heeft namelijk grote gevolgen voor de wijze waarop u uw garage gebruiken kunt. Een sectionaal garagepoort bijvoorbeeld herbergt de poort via rails op het plafond. Daarmee dient u rekening te houden bij de inrichting van uw garage. Hetzelfde geldt voor een garagepoort met zijwaartse deuren. Daarvan loopt de rails horizontaal langs een van de zijwanden van uw garage. Die wand dient u dan ook leeg te houden. Kiest u voor een garagepoort met openslaande deuren, dan kunt u de auto niet vlak voor de garage parkeren. U kunt dan namelijk de garage niet meer verlaten met uw fiets of bijvoorbeeld een kinderwagen omdat de deuren dan tegen uw wagen slaan.

De sloten van een garagepoort

Een garagepoort is niet altijd standaard voorzien van een degelijk slot waarmee u en uw bezittingen gegarandeerd veilig zijn. Een garagepoort die is voorzien van een goed slot is uiteraard beter bestand tegen inbraak dan een garagepoort met een standaard slot. Bij het vergelijken van garagedeuren kunt u het best controleren of de sloten zijn voorzien van een keurmerk. Voor de veiligheid kunt u de loopdeur in uw garagepoort natuurlijk altijd uitbreiden met een meerpuntsvergrendeling of een veiligheidsmerk Politie Keurmerk Veilig Wonen, weerstandsklasse twee.

De bediening van een garagepoort

Als u een (nieuwe) garagepoort wilt aanschaffen is het altijd aan te raden goed na te denken over uw wensen ten aanzien van de bediening. Voor het openen van een garagepoort heeft u niet per se veel kracht nodig, maar toch is het voor veel mensen belangrijk te beschikken over een elektrisch bedienbare garagepoort. Dat is namelijk erg handig als u dagelijks uw wagen in en uit de garage rijdt, zeker als het slecht weer is. Dan kunt u met een elektrische bedienbare garagepoort rustig in uw auto blijven zitten.

Wel of geen loopdeur in uw garagepoort

Een ander belangrijk punt is te beslissen hoe belangrijk het voor u is uw garagepoort te laten voorzien van een loopdeur. Door een loopdeur kunt u uw garage snel in- en uitlopen zonder de gehele garagepoort te hoeven openen. Dat is met name handig als u regelmatig uw garage wilt verlaten met een fiets of kinderwagen, maar ook als u een kantoor of werkplaats heeft in de garage en regelmatig klanten ontvangt. Een loopdeur kunt u laten toepassen op een kanteldeur of op een sectionale garagepoort.

Garanties en service

Als laatste punt van overweging noemen wij garanties en service. De garantievoorwaarden maar ook de service die u standaard ontvangt verschillen per merk garagepoort. Daarom is het altijd van belang niet alleen op de aanschafkosten te letten, maar ook op de garantie, service en de leveringsvoorwaarden. Zo krijgt u een totaalplaatje van de werkelijke kosten en kunt u de garagepoorten beter met elkaar vergelijken.