Een garagepoort met een loopdeur, een handige optie

Een garagepoort met een loopdeur, een handige optie

Een garagepoort met een loopdeur is ideaal als u regelmatig de garage in en uitloopt zonder met de auto weg te hoeven rijden. Pakt u vaak even snel de fiets uit de garage, wilt u de kinderwagen of kruiwagen naar binnen kunnen rijden of loopt de route naar de kliko door de garage? Dan heeft u vast al ondervonden hoe vervelend het is de garagedeur steeds geheel te moeten openen om door te kunnen lopen. Een garagepoort met een loopdeur is dan echt een uitkomst. Een deur in uw garagepoort is echter niet alleen praktisch, het geeft uw poort ook direct een modernere uitstraling. De deuren kunnen in veel verschillende stijlen worden geleverd, dus ze passen altijd bij de uitstraling van uw garage en woonhuis.

Sectionaal garagepoort met loopdeur

De sectoraal garagepoorten die voorzien zijn van een loopdeur zijn standaard uitgevoerd met een extra verlaagde drempel. De afgeplatte aluminium drempel is slechts 25 mm hoog. Daarmee is het eenvoudig eroverheen te rijden met uw fiets of kinderwagen, maar u zult er zelf ook minder snel over struikelen. Bent u één van die zelfstandigen die hun business draaien in de garage met een kantoor of werkplaats? Dan is een loopdeur in uw garagepoort ook handig, zeker als u regelmatig klanten ontvangt. De deuren zijn voorzien van een vlak profiel met verborgen scharnieren en hebben tevens een deurdrager. Die laatste zorgt er voor dat de deur automatisch sluit, ideaal als u uw handen niet vrij heeft en de garage warm wilt houden.

De voordelen van een garagepoort met loopdeur

Het belangrijkste voordeel van een loopdeur hebben wij zojuist met u gedeeld: hiermee kunt u eenvoudig in en uit uw garage lopen zonder de gehele poort te hoeven openen. Ideaal, zeker als u een fiets, kinderwagen of ander object mee wilt nemen naar binnen of buiten. Een garagepoort met loopdeur heeft echter nog meer voordelen. Zo wordt de garagepoort zelf veel minder belast als u voortaan een deur gebruikt. Tenslotte hoef hij niet elke keer open en dicht, wat de onderdelen van uw garagepoort alleen maar spaart. Gebruikt u de garagepoort minder vaak, dan betekent dat bovendien dat u minder kosten heeft voor onderhoud of vervanging van onderdelen. Daarnaast bespaart u energie; het minder openen van uw garagepoort kost tenslotte minder stroom.

De veiligheid van een loopdeur in uw garagepoort

Twijfelt u over de veiligheid van een garagepoort met een loopdeur? Dat is begrijpelijk, want niet alle garagedeuren worden voorzien van een goed en degelijk slot. Dat is natuurlijk geen fijn idee. Zeker niet als de garage direct in verbinding staat met de rest van uw woning. Wilt u het een inbreker moeilijker maken? Dan kunt u het best de sloten vervangen door een degelijk slot. U kunt de deur bijvoorbeeld uitbreiden met een meerpuntsvergrendeling. Dat geeft direct een veiliger gevoel. Ook kunt u kiezen voor een veiligheidsset Politie Keurmerk Veilig Wonen, weerstandsklasse twee. Ook daarmee zult u zich direct een stuk prettiger voelen.

Zijn er alternatieven voor een sectoraal garagepoort met loopdeur?

Wilt u toch liever een garagepoort aanschaffen die uit één geheel bestaat? Dan zijn openslaande garagedeuren of duo deuren een fantastisch alternatief. Vaak ziet u deze garagedeuren bij grote vrijstaande woningen. Door de twee garagedeuren krijgt de garagepoort een landelijke uitstraling, zeker als de openslaande deuren van hout zijn gemaakt. Een duo garagepoort met tweevleugelige deuren heeft een lange levensduur en de functionaliteit en veiligheid ervan zijn optimaal. Een ander uitstekend alternatief voor een sectionaal garagepoort met loopdeur is een zijwaartse garagepoort. Deze garagepoort opent zijdelings, waardoor u de poort maar een klein stuk hoeft te openen om de garage te verlaten of te betreden.

Onderhoud van garagepoorten met loopdeur

Maakt u zich zorgen over het extra onderhoud van garagepoorten met een loopdeur of houten garagepoort? Wees dan gerust. Natuurlijk heeft iedere garagepoort eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig. Onderdelen moeten bovendien altijd regelmatig worden gesmeerd en soms ook vervangen, wilt u zeker willen weten dat hij goed functioneert. Kies daarom vooral voor de garagepoort die het best bij uw situatie en leefomgeving past en zorg dat die voldoet aan uw behoeften. Alleen op die manier maakt u de beste keuze!