Fotoalbums

The Companion Leuven

Uw kuuroord, kuurcentrum & gezondheidscentrum Leuven

Vasten om je lichamelijke veerkracht te herstellen. Sportmed fitheidstesten om je conditie op te bouwen. Circling om je emotionele veerkracht te herstellen. Traumaopstellingen om hindernissen op te ruimen, die je veerkracht op alle niveau's belemmeren. Bij Kuurcentrum The Companion in Herent (nabij Leuven) hebben wij meer dan 30 jaar ervaring in het toepassen en begeleiden van vastenkuren.

Het is onze visie om jou terug veerkracht te geven en je spontane genezing te stimuleren

Je veerkracht is het belangrijkste wapen tegen ziekte en energieverlies. In deze tijd van overconsumptie eet je meestal te veel en verkeerd. Als je lichaam dan reageert, grijp je snel naar medicijnen om de symptomen te onderdrukken. Daardoor verdwijnt echter je lichamelijke, emotionele, geestelijke en sociale veerkracht en wordt de kans groter dat je ziek wordt; spontane, natuurlijke genezing is dan ver zoek. Het is onze visie om jou terug veerkracht te geven en jouw spontane genezing te stimuleren.

Vastenkuren - gezondheidsconsult

Wanneer we de voedingsopname terugschroeven, gebruikt ons lichaam de vrijgekomen energie om herstelprocessen uit te voeren. Mits goede begeleiding en ondersteuning geeft een kuur je een echte boost van energie en gezondheid! Je kan ook steeds bij ons terecht voor een gezondheidsconsult, al dan niet ter voorbereiding van een kuur. Lees meer...

Stressreductie - traumawerk - circling

Gezondheid heeft nood aan uitdaging én rust. Wanneer malende gedachten ervoor zorgen dat we in een hoge versnelling blijven steken, raakt ons lichaam uitgeput. Technieken voor stressreductie (circling) leren je opnieuw terugschakelen naar rust. Traumawerk en circling brengen je dichter bij blokkades en geven je de kans om onverwerkte trauma's te integreren.

Gezonde beweging - sportMed fitheidstesten

Zonder beweging kan ons lichaam voeding niet omzetten in energie. Het resultaat van te weinig beweging is dus dat we moe worden. Door middel van een SportMed fitheidstest bepalen we heel precies hoe jij efficiënt beweging kan inbouwen, zonder het lichaam te belasten.

Gezonde voeding

Een goede wagen vraagt om brandstof van kwaliteit! De groentjes van zelfoogstboerderij ‘De Wakkere Akker’ leveren deze brandstof. Daarnaast kan u in ons centrum ook terecht voor advies rond voeding en organiseren we regelmatig boeiende lezingen over de thema’s voeding en gezondheid. Maar ook workshops en kooklessen. Hoe combineer ik gezond en lekker? Hoe kook ik suikervrij, zuivelvrij of glutenvrij? Het is maar een greep uit de mogelijkheden.

The Companion – dat is ook een verdeelpunt van orthomoleculaire en natuurlijke producten die de gezondheid ondersteunen. Deze producten kunnen vanzelfsprekend geen gezonde eet- en leefwijze vervangen, maar soms vormen ze er een wezenlijke aanvulling op.

In de watten

Je kan in kuurcentrum The Companion ook terecht voor gelaatsverzorging, massages, voetreflexologie en pedicure. Wij werken uitsluitend met producten van Body&Bess: natuurlijke producten zonder parabenen!

Hatha Yoga

Yoga betekent "verbinden". Door het doen van yogaoefeningen, breng je evenwicht in lichaam en geest. Lichaamshoudingen - asana's genoemd - geven een sterk, energetisch en soepel lichaam. Elke donderdag van 9u30 tot 11u00 voor alle niveau's. Prijs per sessie: € 12 of € 200 voor een abonnement.

Foto's

Recensies

Er zijn nog geen recensies geschreven voor The Companion.

Contact

The Companion

Blakstraat 53, 3020 Herent
 • Gezondheid & Welzijn
 • Gezondheidsbegeleiding
 • Gezondheidscentrum
 • Gezondheidsproducten
 • Kuurcentrum
 • Massage
 • Pedicure
 • Personal coaching
 • Trauma en verlies
 • Voedingsadvies
 • Voedingsdeskundige
 • Voedingsmiddelen
 • Voedingssupplementen
 • Voetreflexologie
 • Yoga
T016 20 25 86
Ond. nr.0870.215.704
Maandag 09.00u-17.00u
Dinsdag Gesloten
Woensdag 09.00u-17.00u
Donderdag Gesloten
Vrijdag 09.00u-17.00u
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

De winkel is open op maandag, woensdag en vrijdag (behalve de eerste 3 weken van januari)

Voor algemene vragen & afspraken neem je best contact op via mail of telefoon.