Kinesitherapie De Feyter

Uw kinesist VOOT Tielt-Winge EN OMSTREKEN

Perinatale kinesitherapie

De prenatale kinesitherapie is gericht op de preventie (voorkomen) en behandeling van zwangerschapsgerelateerde klachten. Er worden tips gegeven over houdingen en handelingen in het dagelijks leven die zwangerschapskwaaltjes kunnen voorkomen en/of verminderen. Ontspannende en spierversterkende oefeningen spelen eveneens een belangrijke rol tijdens de sessies. Rond 36 weken worden, indien gewenst, houdingen aangeleerd die je kunnen helpen om de weeën op te vangen tijdens de arbeid. Bij deze sessie wordt de partner betrokken om elkaar zo optimaal mogelijk bij te staan tijdens de bevalling.

De postnatale kinesitherapie wordt gestart vanaf het moment dat de mama er klaar voor is. Hierbij wordt er steeds gestart met bekkenbodem- en ademhalingsoefeningen. Mobiliteits- en spierversterkende oefeningen worden er vervolgens aan toegevoegd. Indien je terug een bepaalde sport wilt gaan beoefenen wordt er eveneens sportspecifiek getraind. Je baby'tje is steeds meer dan welkom tijdens de consultaties. Ik leg ook uit hoe je oefeningen kan doen samen met je baby.

Sportkinesitherapie

Naast de algemene opbouw van een revalidatieschema wordt er extra aandacht besteed aan sportspecifieke bewegingen in het revalidatieschema. Ieder schema is persoonlijk, en helemaal op maat van de patiënt gemaakt. De begeleiding door de sportkinesist is persoonlijk en uniek.

MAAK EEN AFSPRAAK

Manuele therapie

Tijdens een behandeling wordt er nagegaan of er blokkages aanwezig zijn van het bewegingssysteem. Deze blokkages worden door manuele handelingen verholpen. Om te voorkomen dat het probleem terugkomt, worden er specifieke oefeningen gegeven. Het uiteindelijk doel is om de patiënt klachtenvrij te krijgen aan de hand van manuele handelingen en oefeningen.

Clinical Pilates

Clinical pilates is een soort mind-body methode gericht op het verbeteren van de balans tussen inspanning en prestatie. Het is een bepaalde vorm van pilates waarbij rekening gehouden wordt met de klinische toestand van de persoon. Een sterke nadruk ligt op houding, ademhaling en bewust aanspannen van spieren. Naast deze 3 elementen werken we met deze oefenvorm ook op core stability, kracht, balans, coördinatie en flexibiliteit. Deze oefenvorm is aangewezen bij

- nek-, rug-, schouder- en bekkenklachten
- hoofdpijn- postnataal herstel
- houdingsgerelateerde klachten

Neuromotorische revalidatie

Neuromotorische revalidatie omvat het behandelen van personen met een neurologische aandoening. Voorbeelden van neurologische aandoeningen zijn Multiple Sclerose (MS), de ziekte van Parkinson, een hersenbloeding- of infarct, verschillende spierziekten maar ook Cerebrale Parese, Spina Bifida, een dwarslaesie, een hersentrauma enzovoort. Elke persoon vertoont verschillende symptomen en wordt op een unieke manier behandeld. Door middel van correcte manuele handelingen en aangepaste oefentherapie kan men op verschillende patiëntspecifieke doelen werken. Voorbeelden van doelen zijn het verbeteren van de spierkracht, de spierlengte, het evenwicht, de coördinatie, het gevoel,.."

Manuele lymfedrainage ad modum Vodder

Manuele lymfedrainage ad modum Vodder (MLDV) is een zachte massage met als doel vochtdoorstroming te stimuleren, immuniteit te verbeteren, stress te verminderen en het hormonale stelsel te optimaliseren. Dit probeert men te bereiken door het verbeteren van de kwaliteit van het intern watermilieu van de mens via stimulatie van de werking van venen en het lymfesysteem. Deze behandelingsvorm kan gebruikt worden bij verschillende klachten zoals bij

- oedeem na oncologische ingrepen, trauma, operatie, veneus oedeem
- spier- en gewrichtsgerelateerde problematieken
- dystrofieën vb. südecksyndroom
- auto-immuunziekten waaronder reuma, fibromyalgie, ziekte van Crohn,…
- klachten van het zenuwstelsel waaronder migraine, trigeminusneuralgie,…
- stressgerelateerde klachten waaronder slapeloosheid, darmproblematiek, hoofdpijn,…
- keel-, neus-, ooraandoeningen
- huidproblemen
- ademhalingsproblemen
- bloedcirculatiestoornissen
- orgaanstoornissen

Babymassages

Naast inspanningen die geleverd worden bij een kinesist, mag er ook eens tijd worden gemaakt voor ontspanning en verwenning. En wat is er dan leuker om daar samen van te genieten met je kindje! Na de geboorte willen we voor onze baby een zo ideaal mogelijke omgeving creëren. Warmte, aanraking, gewiegd en vastgehouden worden zijn voor een baby essentiële behoeften. Massage voldoet dus aan deze behoefte, maar nog meer is massage een manier om aandacht en liefde te geven en je baby vertrouwen en een gevoel van eigenwaarde te schenken. Massage is eveneens zeer effectief bij buikkrampjes waar je baby’tje soms mee te kampen krijgt.

TEAM

Liesbeth De Feyter

Liesbeth De Feyter

Liesbeth De Feyter is sportief en heeft haar hart verloren aan de survivalrun en trailrun. De passie voor sportkinesitherapie is hieruit dan ook gegroeid. De interesse in nieuw leven, zwangerschap en kinderen is eveneens groot. Het combineren van een zwangerschap met verantwoord sporten is iets wat Liesbeth erg bezighoudt, evenals het terug hervatten van het sporten na de bevalling. Sporten heeft positieve effecten op zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid. Ook wanneer je kinderen hebt is het belangrijk om jezelf te verzorgen en even tijd voor jezelf te nemen. Wanneer sporten een ontspanning was voordat je kinderen had, probeer dat dan ook in je weekschema in te plannen nadat je kinderen hebt. Jaarlijks volg ik bijscholingen en congressen bij in verband met sportkinesitherapie en pre-en postnatale kinesitherapie om me als kine fris te houden. Kinesitherapie De Feyter is uw kiné te Tielt-Winge (Sint-Joris-Winge) voor perinatale kinesitherapie, bekkenbodemreëducatie, sportkinesitherapie en manuele therapie.

Laura Maes

Laura Maes

Laura Maes is in 2019 afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Leuven met een Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als specialisatie neurologische aandoeningen. Bijkomend behaalde ze in 2020 een Master in de muskuloskeletale revalidatie met als specialisatie manuele therapie. Met haar twee diploma’s op zak heeft ze een mooi gevulde basis in haar toolbox om de patiënt op een afgestemde manier te behandelen. "

Julie Verluyten

Julie Verluyten

Julie Verluyten is afgestudeerd als master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als specialisatie manuele therapie aan de KU Leuven in 2021. Zich voortdurend bijscholen vindt ze heel belangrijk om een optimale behandeling te kunnen geven. Zo verdiepte ze zich na haar studies verder in pre- en postnatale kinesitherapie, clinical pilates en manuele lymfedrainage ad modum Vodder. Graag bekijkt ze de mens als een totaalplaatje, waarbij ze rekening houdt met invloeden van verschillende factoren. 

CONTACTEER ONS