Jacobs Architectenbureau

Uw architect - architectuur te Gavere

Architectenbureau Gavere

Jacobs Architectenbureau gevestigd in Gavere heeft reeds meer dan 35 jaar ervaring in nieuwbouw en vernieuwbouw van zowel woningen als utiliteitsgebouwen. Waar nodig werken we samen met gespecialiseerde studiebureaus stabiliteit, technieken, akoestiek, energieprestatie en veiligheidscoördinatie.

Werkdomein

Jacobs architectenbureau heeft een uitgebreide ervaring in onder andere:

✔︎ Eengezinswoningen
✔︎ Meergezinswoningen
✔︎ Appartementen
✔︎ Gegroepeerde woningen
✔︎ Kantoren
✔︎ Kmo-gebouwen
✔︎ Restaurants

✔︎ Industriebouw
✔︎ Schoolgebouwen
✔︎ Bibliotheken
✔︎ Feest- en ontmoetingszalen
✔︎ Overheidsgebouwen
✔︎ Sportinfrastructuur
✔︎ Toeristische infrastructuur

En dit zowel op het vlak van nieuwbouw, verbouwingen, renovatie, restauratie als herbestemming. Ongeacht de aard van de opdracht streven we naar een kwaliteitsvolle, hedendaagse architectuur, waarbij we de wensen van de opdrachtgever trachten om te zetten in een betaalbaar ontwerp.

Visie

Omdat iedere locatie uniek is en elke opdrachtgever eigen specifieke wensen heeft, leidt elk project tot een uniek ontwerp. Toch zijn er parameters die telkens terugkomen en mee het ontwerp bepalen, zoals de context, oriëntatie en eigenschappen van de bouwplaats, de stedenbouwkundige voorschriften, het bouwbudget, de duurzaamheid, het concept en de organisatie van het gebouw, het gebruik en de functionaliteit, de bouwwijze en constructie, de flexibiliteit, de technieken, het materiaalgebruik, het programma, de lichtinval en ruimtelijkheid, compositie en esthetiek. Tot slot is het ook onze taak de bouwheer zo goed mogelijk te begeleiden en te adviseren doorheen het hele bouwproces. Om dit te kunnen binnen de steeds complexer wordende bouwwereld, scholen we ons permanent bij.