Muziekhandel Jacky Claes

Uw muziekwinkel regio Genk en Hasselt voor piano's, gitaren, drums en microfoons

Muziekhandel sinds 1948.

Met zijn 70 jaar is Jacky Claes een van de oudste muziekwinkels van Limburg. De zaak werd gesticht door Jacky en overgenomen door zijn zoon Paul. Jacky Claes startte in 1948 in Heusden met een kleine muziekhandel. Hij was tegelijk ook actief in verschillende bekende orkesten. Zoon Paul Claes nam in 1975 de winkel over, samen met zijn vrouw Arlette. Paul was en is nog steeds een muzikant pur sang: hij speelde ook in verschillende bekende orkesten, waaronder dat van local hero Bobby Carnarius.

In 2018 neemt Peter Joris de zaak over om de naam, reputatie en service van Jacky Claes verder te zetten. Als pianostemmer is Peter al meer dan 10 jaar actief bij Jacky Claes. De overname is dan ook naadloos over gegaan naar een nieuwe zaakvoerder die bekend is in de zaak bij het personeel en clienteel. Peter is al meer dan 15 jaar een professioneel pianostemmer met opdrachten voor vele artiesten, cultuur centra en concertzalen.

Een uitstekende expertise.

De ervaring die Paul opdeed als sessie muzikant gaven hem een uitstekende expertise op het vlak van muziek en muziekinstrumenten. Zijn ervaring kwam rechtstreeks ten goede van de klant. Dat liet zich gevoelen: Jacky Claes werd een bekende naam in de wereld van muziekhandels. In die mate zelfs dat in 1994 een tweede zaak werd begonnen in Genk. Onze zaak heeft de knowhow om elke klant het meest ideale instrument aan te bieden. We verkopen uiteraard enkel hoogkwalitatieve instrumenten & randapparatuur tegen betaalbare prijzen. En dan is er nog onze service na verkoop. Wij behandelen elke klant met veel respect.

 
Jacky Claes is full dealer voor Gibson, Martin Guitars, Taylor Guitars, Kawai, Yamaha, Roland, Mayones, Atkin, Focusrite, Steinberg, Roli, Lag, LD Systems, Bose Pro