Hilda Cardinaels

Specialist te Dilsen-Stokkem in Tai Chi en Qigong coaching

De kunst van Tai Chi en Qigong

Hilda Cardinaels is gevestigd in Dilsen-Stokkem (Rotem) en beoefent al meer dan 20 jaar de kunst van Tai Chi en Qigong. Ze geniet ervan dit door te geven aan anderen. De lessen worden gegeven van jong-volwassen tot senioren.

Tai Chi is gebaseerd op de Chinese krijgskunsten maar wordt ook in China steeds meer beoefend omwille van de weldoende invloed op de hele gezondheid. Bij Hilda wordt dit zowel op lichamelijk als geestelijk vlak ervaren. Tai Chi is een vorm van Qigong en dit is het regelen van de innerlijke energie.

Al meer dan 20 jaar bezig

Sinds 1997 is Hilda begonnen met een zittende vorm van Qigong, hierdoor kan men gemakkelijker de ademhaling en bewegingen op mekaar afstemmen en dieper ontspannen. Dit niet alleen bij de zittende vorm maar ook bij de staande. Men oefent hierbij zowel de linker- als rechterkant van het lichaam wat letterlijk en figuurlijk heel wat evenwicht brengt.

Hilda volgde cursussen bij professor Zhang Guangde aan de sportuniversiteit van Keulen waar zij tevens de opleiding Tai Chi lerares volgde bij Dr. Professor Zhu Wenjun. Om zich verder te specialiseren volgt Hilda regelmatig nog workshops en cursussen onder andere bij Master Tian Liyang uit Wudangshan. Deze cursussen gaan door in Duitsland.

Volgende beschikbare lessen

De volgende lessen worden aangeboden in gemeente As, gemeente Dilsen (Elen) en gemeente Overpelt.

▸ As: dinsdagvoormiddag: 09.30u-11.00u en donderdagavond: 20.00u-21.30u (meer informatie vindt u hier)
▸ Dilsen (Elen): woensdagvoormiddag: 09.30u-11.00u
▸ Overpelt: maandagvoormiddag: 09.30u-11.00u

Deze lessen gaan niet door in schoolvakanties. U kan Hilda contacteren voor meer informatie en inschrijving.

MEER INFO? BEL VANDAAG NOG