Het Spaans Huis

STREEKPRODUKTEN | PARKBISTRO | INFOPUNT BOS

'Het Spaans Huis is het oude molenhuis in het Park van Tervuren. De eerste vermelding ervan, toen Gordaelmolen, duikt op in een document uit 1239. Hij fungeerde als hertogelijke banmolen voor Tervuren en Duisburg. In het middeleeuwse rechtsstelsel behoorde ook de wind en het water toe aan de eigenaar van een leen, in case de hertog van Brabant. Hierdoor moesten de ingezetenen van het leen verplicht hun koren in de molen van de heer laten malen.

Het Spaans Huis wordt vandaag uitgebaat als Parkbistro en Infopunt Bos, uitgerust met een Streekwinkeltje. Je kan er dus niet alleen terecht om iets kleins te eten tegen de Stille Honger of iets drinken tegen de Luide Dorst. Maar ook voor Streekprodukten én geschenkmanden. Deze laatste worden trouwens ook aan huis geleverd! Ook steunen zij sociale tewerkstelling door mensen in dienst te nemen die op de reguliere arbeidsmarkt geen (gepaste) job vinden, deze mensen worden begeleidt via een ontwikkelingstraject om hun basiscompetenties te versterken, op die manier kunnen zij doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Het Spaans Huis is dus een plaats waar je kan genieten van de Straffe Streek, de natuur en de rust, eventueel bladeren in de infobrochures over het Zoniënwoud of genieten van kunstwerken van lokale kunstenaars die er GRATIS kunnen tentoonstellen.'

Sinds eind 2019 kan je er ook genieten van hun unieke concept 'SMOAK -BBQ-', waarbij je een gedeelte van het terras kan privatiseren en kiezen om zélf te grillen of een beroep te doen op de pitmaster om alles in goede banen te leiden. Dit rond een rijkgevuld buffet, aangepast aan het seizoen, een heerlijk assortiment vlees en vis EN een gevulde drankenfrigo waar je zelf mag uitnemen zoveel je wil.
En de afwas,...die mag je gewoon laten staan! #SMOAKELIJK

Dagelijks geopend van donderdag t.e.m. maandag tussen 10u-18u (laatste bestelling 17u30)

Het Spaans Huis

  • Bistro
  • Brasserie
  • Eetcafe
  • Eethuis
  • Tea-room
Spaanshuisdreef 1, 3080 Tervuren
T02 688 12 49