Grondwerken

Wij kunnen alle soorten grondwerken uitvoeren voor zowel particulieren, aannemers als industrie. Altijd in samenspraak met u voeren wij vlot, met kwaliteitsvolle producten, prijsbewust de werken uit zoals u het wil.

☞ Uitgraven van opritten, terrassen en parkings

Wij brengen het gepaste materiaal mee om bestaande opritten, terrassen, paden en parkings uit te graven en het overtollige materiaal weg te voeren.

Indien gewenst zorgen wij ook voor de her aanleg en een perfecte afwerking in klinkers, tegels, beton, dolomiet, steenslag (gravé), enz..

☞ Nivelleren

Ook voeren wij nivelleringswerken uit voor een vlotte start van uw project (zoals de her aanleg van uw tuin). Een oneffen terrein brengen wij vlot op één niveau!

Wij voeren de juiste hoeveelheden aan of weg om tot het ideale resultaat te komen. Ook in industriegebouwen zorgen wij voor een egale oppervlakte.

☞ Leveren en plaatsen van citernes en regenwaterputten

Als u regenwater gebruikt voor een aantal dagelijkse toepassingen (toilet, wasmachine,…) dan bespaart u veel drinkwater (en geld!). Het plaatsen van een regenwaterput is dus goed voor uw budget en goed voor het milieu. Stibegro kan voor u de volledige installatie van een efficiënt regenwatersysteem realiseren. Van de plaatsing van de regenwaterput zelf tot het maken van de aansluitingen. Het installeren van een overloopsysteem, het opmetselen van een mangat en andere werkzaamheden behoren tot ons takenpakket.

☞ Uitgraven van funderingen voor bijgebouwen

Bent u van plan om een bijgebouw te zetten of te laten zetten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor het uitgraven van de funderingen! Ook het gieten van de beton kunnen wij voor onze rekening nemen.


Tuinwerken

☞ Uitgraven van visvijvers en zwemvijvers

Steeds meer mensen kiezen voor de charme van een vijver of zwemvijver in de tuin. u hoeft geen grote tuin te hebben om een sfeervolle waterpartij te creëren. Alles is mogelijk: een ronde-, ovalen-, vierkante-, of S-vorm!

Wij staan in voor de volledige uitgraving van uw vijver. Indien gewenst kunnen we er ook voor zorgen dat uw vijver tot in de puntjes afgewerkt wordt!

☞ Opruimen van verwilderde tuinen

Wij staan in voor het voordelig strippen en opknappen van uw tuin. Vooraleer u of uw tuinarchitect aan de opbouwende werken beginnen, is het misschien een idee om de voorbereidende werken aan ons uit te besteden zodat u een pak goedkoper uitkomt.

De tuin opknappen hoeft geen onhaalbare of onbetaalbare klus te zijn. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen probleem, wij denken met u mee en maken de klus inzichtelijk voor u.

Van het uitbreken van terrassen en opritten, tot het weghalen van bomen en tuinhuizen staan we voor u klaar. Wij voeren ook alles weg, zodat u zich volledig kan focussen op het leukste gedeelte: de opbouwende werken!

☞ Plaatsen van omheiningen

Op aanvraag plaatsen wij de omheining van uw keuze. Wij beschikken over het perfecte materiaal voor het inboren en plaatsen van afsluitingen:

☞ Afsluitingen in beton

Een betonnen omheining is heel erg stevig, duurzaam en vergt bijna geen onderhoud. De plaatsing moet bijna altijd machinaal gebeuren en er zal ook een fundering voorzien moeten worden.

☞ Draadafsluiting

Draadafsluiting is één van de goedkoopste en meest onderhoudsvriendelijke tuinafsluitingen. Dit type omheining kan relatief snel geplaatst worden, waardoor de prijs van de uitvoering bijzonder interessant is.

☞ Opvulbare korven

Het opvullen van metalen korven met stenen of houtschors is één van de laatste trends om het terras of de tuin af te schermen. Dit type afsluiting vergt wel een stevige fundering wanneer gekozen wordt voor opvulling met stenen.

☞ Houten omheining

Hout is een natuurlijk materiaal dat bijzonder geschikt is als tuinafsluiting. De prijs en de manier van plaatsen wordt voornamelijk bepaald door de opbouw, de hoogte en de houtsoort naar keuze.

Ook voor de omheining van uw paardenpiste zijn wij de firma die u zoekt!


Drainage

Heeft u last van vochtige muren, een klamme kelder, een drassig weiland of een te natte tuin en blijven er plassen staan op uw gras? Stibegro kan u op een professionele manier én met kwaliteitsmaterialen helpen. Wij komen ter plaatse kijken om samen met u te zoeken naar de beste oplossing voor uw wateroverlast.

☞ Drainage of ontwatering

Is het afvoeren van water uit de bodem om het grondwaterpeil te verlagen. In stedelijk gebied is drainage noodzakelijk om te voorkomen dat kelders en kruipruimtes van woningen onder lopen. De drainage moet kunnen zorgen voor een snelle afvoer van regenwater na een felle regenbui.

Als je bouwt op een hellend terrein of op leem- of kleihoudende grond die weinig water doorlaat, kan een drainage een oplossing zijn om het water af te voeren. De afvoer van het drainagewater gebeurt via de riolering.

☞ Alternatieve oplossingen

Is de grond dichtgereden door zware machines? dan kan het voldoende zijn om de grond om te woelen tot een 50cm diep en kan het water terug in de grond dringen.

☞ Plaatsen van drainage, afvoerbuizen rond woningen en gebouwen

Om uw tuin watervrij te maken kijken we eerst waar we het gedraineerde water kunnen afvoeren. Daarna graven we gleuven waarin we een filtervlies, grind en een drainagebuis plaatsen. Daarna doen we het grind erop en dichten we het filtervlies. We vullen de aarde terug aan zodat uw tuin er terug als voordien uitziet. Dit herhalen we over de oppervlakte van uw tuin met een tussenruimte van 5 meter. Bij een natte bodem kan drainage de perfecte oplossing zijn!

Bij een vochtige muur, kelder of kruipkelder kan drainage ook een oplossing zijn. Dan plaatsen we de drainage rondom het huis om zo het vocht van de muren weg te nemen.


Containers

☞ Plaatsen van containers

Stibegro beschikt momenteel over 3 containers. Onder meer voor:

  • snoeiafval bij tuinonderhoud
  • afval van afbraakwerken
  • houtafval bij vb. afbraak, tuinopruiming,…
  • steenpuin
  • opruiming van huizen, magazijnen en garages
  • gemengd afval
  • afval bij verbouwingen

Stibegro biedt u de garantie dat uw afval op een verantwoorde wijze gesorteerd wordt en dat de gerecycleerde materialen naar een gepaste verwerker worden afgevoerd.


Afbraakwerken

De klus wordt op tijd, volgens afspraak, op een kwaliteitsvolle manier geklaard én alles wordt netjes opgeruimd! Stibegro is een jong en dynamisch bedrijf, maar heeft reeds jarenlange ervaring op zak in de afbraak van grote en kleine gebouwen.

Wij verzorgen afbraakwerken naar zowel particulieren als bedrijven toe. Bij Stibegro kan u terecht voor manuele sloopwerken, slopingswerken voor renovatiewerken, het ontmantelen van gebouwen, het slopen van metaalconstructies en industriële gebouwen, binnensloopwerken, het ontruimen van hallen, loodsen en magazijnen, enz…

Ook voor kleinere realisaties zoals het afbreken van een garage, achterbouw, tuinhuis, duiventil,.. helpen we u graag verder.

Steeds vaker worden gebouwen niet afgebroken, maar verbouwd om een tweede leven te krijgen. Stibegro kan het hele gebouw aan zowel de binnen- als buitenkant strippen. Een uiterst concurrentiële prijs en een snelle uitvoering

Indien gewenst krijgt u een volledige totaalprijs, inclusief de afvoer van alle afvalstromen en steenpuin. Om deze kosten van de afvalstromen te drukken beschikken we over onze eigen containers.

Stibegro staat garant voor een nette en propere uitvoering van de afbraakwerken. Zo halen wij ook alle puin uit de grond.