Therapie bij covid

Therapie bij covid

Op dit moment beleven we rare tijden. Covid19 zorgt voor een bevreemdende wereld. Er zijn weinig contacten mogelijk en bij vele contacten kunnen we ons niet eens veilig voelen. Dat zal voor sommigen voor onrust zorgen. Anderen krijgen misschien zelfs paniekaanvallen, zeker als ze al een keer besmet zijn geweest met het virus en daardoor erg ziek waren. Buitenkomen kan dan zeer beangstigend zijn.

Maar er is niet alleen Corona. De moeilijkheden die we voor Corona ervoeren, zijn niet weg. Nog steeds kampen sommigen met onzekerheid, verslaving of burn out.

Mijn praktijk ligt aan een natuurgebied. Door Corona en de beperkingen die ons werden opgelegd heb ik ervaren dat therapie al wandelend in het natuurgebied een extra dimensie geeft. Het naast elkaar lopen ipv tegenover elkaar zitten maakt dat praten voor sommigen gemakkelijker gaat. Het omringt zijn door de natuur kan ook extra rust brengen. En het in beweging zijn, maakt dat je moeilijke thema’s gemakkelijker verwerkt. Uiteraard kan een afspraak binnen ook nog steeds. Er is handgel voorzien, ik zorg voor voldoende verluchting en de ruimte is groot genoeg om voldoende afstand te bewaren.

Zit je met vragen, of beleef je een moeilijke periode? Wacht niet te lang. Hoe sneller je de koe bij de horens vat, hoe sneller er weer wat verlichting zal komen.