Gria Laswerken krijgt HIB-label

Gria Laswerken krijgt HIB-label

Unizo Limburg heeft het 'Handmade In Belgium'-label in Hasselt uitgereikt aan Gerry Romain van GRIA Laswerken. Zaakvoerder Gerry Romain ontving het label in zijn zaak in Diepenbeek uit handen van Bart Lodewyckx.

Met meer dan 15 jaar ervaring is Gerry Romain een ervaren partner voor de uitvoering van allerhande laswerken. Door de jaren heen heeft hij zich gespecialiseerd in inox trapleuningen, balustrades en poorten. Bij hem kan je dan ook rekenen op kwalitatief laswerk met een hoge afwerkingsgraad. Hij werkt voor particulieren, maar ook bedrijven en instanties kunnen altijd terecht in zijn bedrijf. GRIA staat voor creatief, kwalitatief en hoogstaand vakwerk met een oog voor afwerking en tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Met het HIB-label wil Unizo Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Diepenbeekse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg uit. Met dit label erkent Unizo Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Lodewyckx. Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent handmade zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.

Bron: HBVL