Belangrijkheid van een goede huisstijl

Belangrijkheid van een goede huisstijl

Belangrijkheid van een goede huisstijl

1. Professionaliteit

Een goede huisstijl is conform. Dit wil zeggen dat je meteen herkenbaar bent van een website tot belettering van een voertuig. Potentiële klanten moeten meteen doorhebben dat je een bedrijf hebt dat professioneel is en het meent. Wanneer je huisstijl niet conform is geeft dit een verwarrende indruk en is het niet duidelijk waar jouw bedrijf voor staan en vergeten klanten dat jouw bedrijf bestaat.

2. Vertrouwen wekken

Een goede huisstijl zorgt voor een betere relatie met je klanten omdat je vertrouwen uitstraalt door een duidelijke bedrijfsidentiteit. Klanten gaan geneigd zijn om in zee te gaan met een bedrijf dat een professionele uitstraling heeft omdat dit meteen toont dat de diensten die je aanbiedt ook professioneel zijn.

Je geeft je klanten een bepaalde feel-goodfactor.

3. Duidelijkheid

Potentiële klanten weten meteen wat je te bieden hebt door de duidelijke herkenning van je dienst of product. Dit aan de hand van een visitekaartje, banner, belettering, etc. in een conforme huisstijl.

4. Herinnering

Doordat je huisstijl zo goed uitgewerkt is en aanwezig is komen klanten je vaker tegen en gaan ze je beter herinneren voor in de toekomst.

5. Ondersteuning van jouw logo

Net zoals jouw logo toont jouw huisstijl de identiteit van jouw bedrijf.Al deze elementen zorgen voor meer succes voor jouw bedrijf, het is dus uiterst belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Meer info