Fotoalbums

Geschenkenwinkel Leuven

Over Serena te Leuven

Serena is een exclusief winkeltje met authentieke Belgische specialiteiten: kant & souvenirs & juwelen. Je vindt ons in hartje Leuven, een prachtige universiteitsstad, op een boogscheut van het vermaarde stadhuis. Het verhaal begon in 1983 als een echte kantwinkel met als specialiteit Belgische kloskant en antieke kant. Na verloop van tijd werd het assortiment uitgebreid met typisch Belgische souvenirs & ambachtelijk gemaakte geschenken, waaronder een zeer mooie collectie zilveren juwelen.

Souvenirs

Zoek je iets typisch Belgisch? Iets typisch Leuvens? Wij hebben stijlvolle etsen & beeldjes van Leuven. Daarnaast zijn er magneten met Leuvense huisjes, Belgische topics, sleutelhangers, T-shirts, sneeuwbollen, tassen en glazen. Je kan ook kiezen voor een mooi juweeltje: er is een zeer mooie selectie in zilveren juwelen, retro en art-nouveu- stijl. Voor elk wat wils.

Kant Geschiedenis

Lieve Lams is de derde generatie van een kantfamilie. Haar grootmoeder Julie Neirynck was een kantontwerpster en kantuitgeefster in de omgeving van Brugge. Haar moeder Cecile Serruys nam de zaak over op zeer jonge leeftijd, toen ze haar beide ouders verloor. Haar specialiteit was Brugse kloskant. In 1983 startte Lieve haar eigen kantwinkel op in Leuven en noemde de zaak Serena, naar de mooie legende over het ontstaan van kantwerk. Haar zuster Mieke Lams ontwikkelde in 1984 een bloeiende kantzaak in Brugge. In 1989 richtte Lieve een klein museum op met antieke kant. In de jaren daarna organiseerde zij verschillende tentoonstellingen met oude en hedendaagse kant in haar eigen museum en op andere locaties. In 1991 werd zij leerkracht in kant aan de academie te Leuven (nu SLAC), waar zij nog steeds het atelier kant leidt. In 1994 publiceerde zij het boek ‘Kant Wereldwijd’. Tot op vandaag maakt Lieve kloskant. Op verzoek geeft ze demonstraties van kantklossen.

Collectie

Daar kantmaken een echte passie is voor Lieve Lams, verwent ze je met unieke kantgeschenken: tafeldoeken, zakdoekjes, onderleggers, lunch-sets enz… Het accent ligt op echte handgemaakte kloskant. Serena’s selectie antieke kanten is een van de beste collecties in België en Europa. Lieve toont je met plezier haar verborgen schatten. Vraag ernaar… Er is een mooie verzameling van 18de eeuwse kanten (Mechelse, Binche, Valenciennes, oud-Brabantse, Venetiaanse, Alençon enz…), en van 19de eeuwse kanten (Duchesse, Brusselse Point de Rose, point d’Angleterre, applicatiekant, Chantilly) en van 20ste eeuwse kanten (Rosaline, Brugs bloemwerk, Rococo, Lierse kant enz.).

In de hedendaagse kant is er een uitgebreid aanbod van kleine geschenken: lavendelzakjes, zakdoeken, servietten, onderleggers, lunch-sets, tafellopers, tafeldoeken in meerder maten, damesbloezen. Teveel om op te noemen. Kom zelf naar onze winkel: kant moet je kunnen aanraken, voelen, ruiken… Beleef deze sensatie als Lieve elke dag doet. Naast kant vind je ook kantklosmateriaal zoals klossen en draad.

Serena, uw souvenirwinkel, geschenkenwinkel, juwelen, kant in hartje Leuven.

Foto's

Recensies

Do you have figurines of Fonske for sale?
- Robert Greenfield
meer recensies

Contact

Geschenkenwinkel Serena

Pensstraat 4, 3000 Leuven
  • Geschenkenwinkel
  • Juwelen
  • Kant
  • Souvenirs
Maandag 12.30u-18.00u
Dinsdag 10.00u-18.00u
Woensdag 10.00u-18.00u
Donderdag 10.00u-18.00u
Vrijdag 10.00u-18.00u
Zaterdag 10.00u-18.00u
Zondag Gesloten