Nieuwbouw van Iliaens schiet aardig op

De Alkense vakhandel Iliaens wil deze zomer verhuizen naar een nieuw complex dat momenteel in de steigers staat. Vlak tegenover de autokeuring bouwen Kris Iliaens en Ingrid Koolen een winkel, showroom en kantoren op 4.000 m2. De investering bedraagt zo’n 3 miljoen euro.

Iliaens is een begrip in de streek. De handel in ijzerwaren, gereedschappen en bouwbenodigdheden voor vakmensen en doe-het-zelvers bestaat al sinds 1947 en wordt momenteel geleid door de derde generatie. Door plaatsgebrek op de huidige locatie aan de Steenweg (waar later een nieuw handelsproject wordt gebouwd), gingen de zaakvoerders op zoek naar een nieuwe stek. Die werd gevonden op industrieterrein De Kolmen, vlak tegenover de autokeuring. De aanschuivende automobilisten kunnen er vaststellen dat industriebouwer MTS uit Sint-Truiden druk in de weer is om het indrukwekkende project tegen de zomer gebruiksklaar te krijgen. De gevelpanelen zijn inmiddels geplaatst.

“We kijken er naar uit om in de nieuwbouw onze klanten te kunnen ontvangen”, zeggen Kris Iliaens en Ingrid Koolen. “We kunnen er alle faciliteiten inrichten naar onze goesting en ambities.” Het volledige terrein is 13.000 m2 groot. “Naast de winkel en kantoren komt er een ruime parking, en achterliggend trekken we 9 hallen op die verhuurd zullen worden aan KMO’s.” Het team van Iliaens dat rond het bouwverlof de oversteek naar De Kolmen maakt, bestaat nu uit 19 medewerkers en de 2 zaakvoerders. “We verwachten dat de verhuis ons een extra boost zal geven en we dus spoedig nog enkele nieuwe collega’s zullen mogen verwelkomen”, besluit het duo.

Nieuwbouw van Iliaens schiet aardig op