Terug meer mensen in de kerk

Vanaf 9 juni mogen er terug 100 mensen in de kerken

(die minstens 100 m² groot zijn)

Vanaf 9 juni 2021 

- binnen: 100 personen (afstandsregels en  oppervlaktebeperking)

- buiten: 200 personen

D.w.z. dat we vanaf het weekend van 12-13 juni niet meer moeten reserveren voor de zondagsvieringen. In Moorslede en Dadizele kunnen er vanaf dan 100 mensen deelnemen aan de vieringen en in Slypskapelle 40.

Indien bevestigd door de overheid kunnen er vanaf 1 juli 200 mensen binnen en 400 buiten. We hopen zo stilaan de draad terug te kunnen opnemen en iedereen te mogen verwelkomen. Velen hebben de vieringen moeten missen. Gelukkig was er ook een groot aanbod via TV, radio, Kerknet en allerhande streamings van vieringen waarbij mensen dankbaar gebruik konden maken.  Maar een echte viering is nog iets anders. Velen hebben de echte vieringen ook gemist hoorden we vele keren. Daarom roepen wij iedereen op om terug 'live' aan te sluiten bij de vieringen. Je bent van harte welkom en we zullen je met open armen ontvangen. 't Zal deugd doen om elkaar terug te zien en te ontmoeten.

Hierbij toch ook een gemeend woord van dank aan de vele helpende handen die als steward in de voorbije maanden hebben meegewerkt aan de ontvangst van de kerkgangers en de reservatie.  Dank aan onze parochie-assistente Zr. Margareta Maria die alles zorgzaam coördineerde. Het was niet altijd eenvoudig om de kleine groepen van 15 binnen en 50 in openlucht te ontvangen. Soms stootten we zelfs op onbegrip, gelukkig waren de meeste mensen dankbaar!

Om het met een beeld uit te drukken: welkom aan boord van het kerkschip. Laat God maar de Stuurman zijn van het schip. Hij heeft het roer in handen en leidt ons als een 'vriendelijke licht'!

Terug meer mensen in de kerk