Sint-Valentijn ànders dan Anders in 2021!

Drie jaar terug lanceerden het bisdom Brugge het project “Sint-Valentijn Anders”, geïnspireerd op het Franse Saint-Valentin autrement. Ze wilden parochies graag warm maken om koppels uit te nodigen om samen de liefde te vieren op een andere manier dan wat in het commerciële circuit wordt aangeboden.  

In dit jaar van de Coronapandemie, zijn ze op zoek gegaan naar een haalbaar alternatief. En zo is er een wandeling uitgewerkt met 8 haltes met telkens een getuigenis over de liefde en een opdrachtje om verder mee op weg te gaan. 
De wandeling is bedoeld voor koppels van alle leeftijden, gezinnen met kinderen en jongeren om de liefde te vieren doorheen de jaren. Bij elke halte vind je een pancarte met een QR-code. Scan je die, dan kan je een getuigenis beluisteren. Op het einde van elk filmpje krijg je een opdrachtje om verder mee op stap te gaan. 
(wie geen qr-code kan inlezen, kan een boekje bekomen met gedrukte tekst)

Heb je zin om zelf ook deze wandeling te maken?
Dat kan vanaf vandaag ook in Dadizele: We stippelden een leuke, niet al te grote wandeling uit die voor iedereen begaanbaar is stappend, kinderwagen of met rolstoel. Het parcours is 3,3 km lang.

We starten aan de zijkant van de basiliek waar er 2 kapellen staan, één van de grote ommegang en één van de kleine ommegang. Vanop de parking aan de zijkant van de basiliek stappen we langs de kapel richting ’t Torreke. 
De volledige wegbeschrijving vind je (afdrukbaar) hier.

Meer algemene info vind je op de website Sint-Valentijn Anders! Je zult er de kaarten en wandelroutes terugvinden van alle deelnemende plaatsen en nog veel meer...

Sint-Valentijn ànders dan Anders in 2021!