Aanstellingsviering Nieuwe Pastoor

Op zondag 27 september werd priester Marc Vantyghem aangesteld tot nieuwe pastoor van onze pastorale eenheid Onze-Lieve-Vrouw van Dadizele-Moorslede-Slypskapelle en tot rector van het bedevaartsoord.

Deken Eddy Lagae heeft dit namens de bisschop gedaan.

Omwille van de coronamaatregelen was dit met een beperkt aantal genodigde mensen in een vesperdienst.

Het was een stemmige viering met psalmen en gebeden. Ignace Thevelein, kapelmeester van de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge ging voor in de zang, Pieter Van Waesberghe begeleidde op het orgel.

Pastoor van Blankenberge Luc Vantyghem, broer van priester Marc, las de benoemingsbrief van de bisschop voor.

Na de homilie uitgesproken te hebben heeft E.H. Eddy Lagae, onze deken van Menen, de officiële aanstelling van onze nieuwe pastoor geleid.

Medepastoor Henk Gevaert en het beleidsteam beloofden samen met hem de verantwoordelijkheid te dragen in dienst van de pastorale eenheid.

Op het einde van de viering heeft burgemeester Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, de pastoor in naam van het college van burgemeester en schepenen, priester Marc hartelijk welkom geheten, waarna Luc Deprez dit ook deed in naam van de 3 kerkfabrieken van onze Pastorale Eenheid. Met het Salve Regina werd deze plechtigheid afgesloten.

Een receptie of gezellig samenzijn was niet aangewezen in deze tijden van stijgende besmettingsgraad. Maar priester Marc beloofde om, als het weer veilig was, een grotere groep mensen uit te nodigen voor een nieuwe viering, met receptie.

We wensen hem een lange tijd toe in onze pastorale eenheid en ook in ons bedevaartsoord.
Dat hij vele warme en hartelijke ontmoetingen mag hebben en de mensen mag bij staan in al hun noden.

 

Hier kan je enkele foto's bekijken van deze viering.

Aanstellingsviering Nieuwe Pastoor