Gasthof d'Oude Brouwerij

bierdegustatie, taverne, vergaderzaal, brasserie te Affligem

Gasthof d'Oude Brouwerij is gelegen in het gebouw van de vroegere melkerij van de abdij Affligem. De naam verwijst naar de brouwerij die door de monniken werd uitgebaat. In de 12de eeuw al brouwden de paters in Affligem bier. Waarschijnlijk was dat toen alleen voor eigen gebruik, want de regel van Benediktus schrijft voor dat de monniken zoveel mogelijk in hun eigen levensonderhoud moeten voorzien en bier was toen gewone tafeldrank. Later in de middeleeuwen werd ook bier uitgedeeld aan de armen die aan de kloosterpoort kwamen bedelen.

De brouwerij kende in het kloosterdomein diverse locaties. In de 17de eeuw lag ze bij de Kamgracht waar water beschikbaar was. De laatste uitbating gebeurde er van 1895 tot 1940 van de Benediktuspoort. Na WO II werd er met toepassing van de oude methode buiten de abdij gebrouwen. Vanaf 1970 gebeurt dat in Opwijk door Brouwerij De Smedt. Thans maakt deze brouwerij deel uit van de Heineken groep.

De Affligem wordt er gebrouwen volgens het oude recept van de monniken. De uitzonderlijke smaak van het Affligem bier wordt vooral bepaald door de hergisting in de fles waarbij fijne aromastoffen vrijkomen. Kom zeker eens langs om dit uitzonderlijke bier te proeven.

Bekijk alvast onze menukaart en bekijk alvast onze suggesties.

Vergaderzaal

We hebben een vergaderzaal ter beschikking voor max. 24 personen met beamer, projecteerscherm (1m62 - 2m80), internetaansluiting en audio/CD/DVD ter beschikking.

Groepsbezoek

U kunt bij ons op afspraak terecht voor een receptie, rouwmaaltijd, ontbijt, eetmaal en indien u een abdijbezoek gepland had dan kan u bij ons terrecht voor een hapje en/of drankje.

Bierdegustatie

Een bierdegustatie is altijd vanaf 15 personen. De kostprijs hiervan is € 8/persoon met de nodige uitleg. U zal 3 soorten Affligem bier kunnen proeven (Affligem Blond, Affligem Donker en Affligem Tripel) hierbij krijgt u Affligemkaas geserveerd. Een bierdegustatie duurt ongeveer 1uurtje (afhankelijk van de vraagstelling). De bierdegustatie te Affligem kan enkel gereserveerd worden aansluitend met middagmaal of avondmaal. Neem contact op voor meer informatie.

Eetmaal voor groepen

Koude gerechten

  • Boerenbrood met Affligemkaas en Superano
  • Boerenbrood met Affligemkaas en Superano met slaatje
  • Kaas en vleesschotel met slaatje en brood

Warme gerechten

  • Dagschotel (soep, kippefilet of varkensfiletgebraad met groentjes en gebakken aardappelen, dessert)

Indien u zelf een suggestie hebt kunnen we dit steeds bespreken.

Heeft u graag meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.

CONTACTEER ONS

Bezoek onze feestmenu's