Familiezorg Oost-Vlaanderen

Kraamzorg, jongdementie, dementie, dienstencheques, poetshulp en thuiszorg te Gent

Familiezorg Oost-Vlaanderen is een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Wij bieden thuiszorg op maat, zo kunnen gebruikers bij ons terecht voor gezinszorg naar diverse doelgroepen, waaronder bejaarden, mensen met chronische zorgen, met beperking, met acute zorgnood, kraamzorg en personen met psychische zorgen. Daarnaast bieden we een poetsdienst en klusjesdienst aan. Onze dienst Step te Gent zorgt voor huishoudhulp met dienstencheques.

Beter thuis

Heel wat mensen willen in diverse situaties thuis blijven. Logisch, want niets is beter dan de vertrouwde omgeving. Maar vaak wordt het huishouden of het onderhoud van de woning te zwaar. Dat kan het geval zijn naar aanleiding van een bevalling, na een operatie, revalidatie, ouder worden, invaliditeit of psychische problemen. Precies op dat moment staat Familiezorg in Gent klaar om in te springen.

U kiest

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we een zorgpakket samenstellen dat perfect inspeelt op wat u nodig heeft.

Onze zorgenden

  • Verzorging: lichaamsverzorging, haartooi, hand- en voetverzorging, oppas bij zieke kinderen, kraamhulp, verzorging van de moeder, babyverzorging, kinderverzorging en hulp op vraag van de verpleegkundige.
  • Huishoudelijke hulp: aangepaste maaltijden en dieetvoeding bereiden, boodschappen doen, wassen en strijken, naaien en verstellen, bewoonde plaatsen dagelijks of wekelijks onderhouden in combinatie met andere huishoudelijke taken.
  • Sociale en emotionele ondersteuning: cliënten begeleiden bij activiteiten van het dagelijkse leven, cliënten en hun gezinsleden ondersteunen, informatie geven over mogelijke voorzieningen, hulpmiddelen en vrijetijdsbesteding, contacten met de kinderen, familie en buren bevorderen. Wij ondersteunen de dagelijkse gezinssituatie en zorgen bij patiënten met een psychisch probleem voor de nodige structuur.

Onze poetshulpen

Vegen, schuren, dweilen, stofzuigen, afstoffen van meubilair, sanitair schoonmaken, keuken onderhouden, beperkte afwas, kachel onderhouden, ramen wassen, gordijnen wassen, bedden opmaken en verversen. De poetshulp kan ook: koelkast en diepvriezer reinigen, kasten uitkuisen, vensters wassen, gordijnen en overgordijnen onderhouden, vloeren en meubelen boenen met aangepaste materialen en gebruikte kelder onderhouden.

Onze klusjesmannen

Herstellingen die de woning verbeteren, kleine sanitaire herstellingen, onderhoud van de woning, beperkt tuinonderhoud, kleine herstellingen aan schrijnwerk, …

Dienstencheques (step)

Onze dienst Step zorgt voor huishoudhulp met dienstencheques. Zo onderhouden we uw woning. Doen we huishoudelijke taken zoals wassen, strijken, koken of klein naaiwerk.

Wat betaalt u?

Al onze diensten worden mee gefinancierd door de Vlaamse Overheid waardoor u een gegarandeerd correcte persoonlijke bijdrage betaalt. Hoeveel u betaalt is afhankelijk van uw inkomen en de gezinssamenstelling. Hiervoor gebruiken we de tarieven van het ministerie van welzijn.

De overheid bepaalt de kostprijs van een dienstencheque. U kan deze kostprijs ook inbrengen in uw belastingen. Wij aanvaarden zowel papieren als elektronische dienstencheques. Bovenop de dienstencheques vragen wij een werkingsbijdrage van 1,5 euro per hulpbeurt.

Meer informatie?

Bel Familiezorg Gent: 09 225 78 83