Brusselse student bouwt grootste Game Boy ter wereld

De 21-jarige Brusselse student Ilhan Ünal heeft een plaatsje veroverd op de lijst van Guinness World Records 2017. In het Aalsterse FabLab Factory bouwde hij de Game Boy XXL, de grootste werkende Game Boy ter wereld. Hij doet net hetzelfde als een reguliere Game Boy, alleen is dit exemplaar een meter hoog, 60 centimeter breed en 20 centimeter dik.

“De Game Boy was een gigantisch onderdeel van de kindertijd van velen, ook bij mij”, vertelt de Brusselse student Multimedia & Communicatietechnologie.

”Ik was echt geobsedeerd door mijn Game Boy als kind, dus wilde ik iets creëren dat een glimlach zou toveren op het gezichtje van de kleine Ilhan, en hopelijk op het gezicht van iedereen die eigenlijk in zijn hart een groot kind is.” “Ik zou eigenlijk een tijdmachine willen”, lacht hij. “Dan kan ik teruggaan naar mijn kleine ik en zeggen ‘kijk wat ik gemaakt heb. Ik ben jou niet, maar jij kan deze uitvinder zijn’.”

Record

De twintiger is dolblij dat één van zijn creaties nu op wereldschaal wordt erkend. Hij schudde de werkende Game Boy XXL uit zijn mouw tussen zijn studiewerk en cursussen door.

Ilhan was een week bezig met het design op zijn computer en bouwde een maand aan de recordhoudende spelcomputer.

Moeilijker

Op de Game Boy van de Belg kan je ook echt elk spelletje spelen van de originele Game Boy. Al wordt een spelletje Super Mario Land of Tetris geen sinecure voor wie zich waagt aan deze Game Boy XXL.

”Op een grote Game Boy spelen, is veel moeilijker dan op een gewone”, aldus Ilhan.

”Op een kleine Game Boy kan je gewoon op twee knoppen drukken met één vinger, je duim. Maar op de grote Game Boy moet je echt je hele hand gebruiken om een knop in te drukken.” En dat heeft gevolgen. “Je kan niet zomaar tegelijkertijd springen en rennen.”

Bij FabLab Factory in het Pieter van Aelst gaanderij in Aalst zijn ze fier dat hun medewerker Ilhan Ünal het opmerkelijk wereldrecord te pakken heeft.

Hij wordt er het technisch wonderkind genoemd.

”Hij veroverde een plaatsje op de lijst van Guinness World Records 2017 met zijn Game Boy XXL, het grootste werkende exemplaar ter wereld. Je kan er met een gewone Game Boy-cartridge op spelen. Wie de Game Boy wil komen uitproberen, kan dit doen in de FabLab Factory in Pieter van Aelst. Wij hebben hem alvast uitgetest. Het is nostalgisch en verslavend”, zegt Stijn De Mil van FabLab Factory.

Liefhebbers van de Game Boy weten waarheen.

Bron: https://www.hln.be/regio/aalst/brusselse-student-bouwt-grootste-game-boy-ter-wereld-en-hij-werkt-echt~acf90fb7

Brusselse student bouwt grootste Game Boy ter wereld