Werkwijze

Werkwijze

Leren zien, durven kiezen
Wie met loopbaanvragen zit en naar begeleiding op zoek is, ontdekt achter de letters van ennu een persoonlijke en gestructureerde begeleidingsmethode:

erkennen welke signalen aangeven dat het tijd is voor verandering. Samen ontrafelen we je loopbaanvraag om die verandering concreet in te vullen.
nadenken over verleden en heden als gespreksmotor. We bouwen op vanuit je ervaringen, werkrelaties en werkomgeving. Samen staan we stil bij motivatie, interesses, competenties, talenten en waarden.
noden opsporen om te kunnen ontwikkelen. Niet evident, maar wel noodzakelijk als basis voor de verdere loopbaanbegeleiding. Je reflecteert luidop over werkpunten, blokkades, conflicten (intern-extern) en ontwikkelingsgebieden.
u staat centraal, maar liever nog: jij staat centraal. Jij mag, wil of moet immers bepaalde loopbaankeuzes maken. ennu begeleidt je naar positieve keuzes en samen rollen we een persoonlijk ontwikkelingsplan uit. Zo neem jij je toekomst in eigen stévige handen.

I'll be your mirror
Reflect what you are, in case you don't know
-Velvet Underground-


Waarden

Zeven waarden weven zich als een rode draad doorheen de gesprekken:

  • Autonomie Wij stimuleren je in je groei naar zelfkennis. Zo kan je een bewuste loopbaankeuze maken die aansluit bij wat je echt belangrijk of waardevol vindt.
  • Spontaniteit Het gesprek is de spil van de begeleiding. Dit doen we het liefst op een ongedwongen manier met voldoende ruimte om in te spelen op de noden van het moment.
  • Vertrouwen We bouwen de begeleiding op vanuit het vertrouwen in de eigen werking en het vertrouwen in jou, om te kunnen focussen op mogelijkheden en groeikansen. Uiteindelijk zal het vertrouwen in jezelf ervoor zorgen dat je bewust kan kiezen.
  • Authenticiteit We wakkeren je nieuwsgierigheid en het onbevangen naar jezelf kijken aan zodat je je eigen koers kan varen, rekening houdend met wat jij in jouw context belangrijk vindt.
  • Verbondenheid Tijdens het begeleidingsproces zet je vraagtekens bij je persoonlijke loopbaanverwachtingen en -behoeften waardoor de verbondenheid met jezelf en je loopbaan zal versterken. Wij gaan graag samen met jou door dit proces.
  • Ontplooiing Via verschillende oefeningen versterken we je zelfbeeld, waardoor je gerichter naar de arbeidsmarkt leert kijken. Verder ontdek je op welke vlakken je je nog verder kan of wil ontwikkelen. Een loopbaan vormgeven is een work in progress.
  • Humor Stilstaan bij je loopbaan vraagt veel energie en kan confronterend, diepgaand en vermoeiend werken. Gelukkig wisselen luchtige momenten het serieuze en geconcentreerde werk af. Meer nog, een lach wakkert de energie telkens weer aan.

Muziek

Reflectie en zelfreflectie staan centraal in de werking van ennu. Het lied “ I’ll be your mirror “ van The Velvet Underground zegt welk engagement we willen aangaan in onze begeleiding.

“I’ll be your mirror” verscheen op het debuutalbum uitgebracht in 1967.

Het was het allermoeilijkste nummer voor Nico om in te zingen. De “band” wilde een zachte delicate stem maar Nico zong het elke keer sterker en agressiever. Na veel mislukte opnames barstte Nico in tranen uit en besloot de groep om nog een allerlaatste poging te ondernemen. Nico ontspande zich en nam in één keer deze klassieker op.

ENNU-loopbaancentrum Herent