Chocolade Boekweit Granola

Chocolade Boekweit Granola

Chocolade boekweit granola

Eerder poste ik al eens een recept voor granola met worteltjes. Maar deze granola is er eentje voor de choc-o-holics! Ben je net als ik verlekkerd op de smaak van chocolade? Dan hoop ik je hiermee blij te maken! 

 
Deze granola is echt supersnel klaar! Op een halfuurtje maak je een ruime hoeveelheid granola klaar die je nadien in een afgesloten pot 2-3 weken kan bewaren. Tenminste... als je hem tegen dan nog niet hebt verslonden. 
 
Ik hou wel van een knapperige "bite" in mijn granola, en daar zorgen de nootjes en de boekweitkorreltjes voor. Ik ken veel mensen die nog nooit boekweit hebben gegeten. Daarom alleen al, nodig ik jullie uit om deze granola ASAP te maken. Hoe meer variatie in wat je eet, hoe beter!
 
In tegenstelling tot de meeste granola's uit de winkel, bevat deze granola een pak minder suiker: slechts 6,6 g per 100 g! Ook de vetten liggen een stuk lager. Ze zijn afkomstig van de noten en de plantaardige olie. Veel gezonder dan sommige vetten die je in industriële granola's terugvindt. 
 
SMLXL
 
 

Dit recept is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Suiker-arm
  • Fodmap-arm (mits je andere noten gebruikt)
  • Detox-proof
  • Mealprep-friendly
  • Paleo
  • Vegan en veggie

Voedingswaarde per 100 g*:

 

Kcal: 423 
Eiwitten: 12,3 g
Vetten: 17,7 g
    - waarvan verzadigde vetten: 2,7 g
Koolhydraten: 53,4 g
    - waarvan suikers: 6,6 g
Voedingsvezels: 6,7 g
 
* met dit recept maak je iets meer dan 600 g granola
 

Voedingswaarden per portie (30 g):

 

Kcal: 127 
Eiwitten: 3,7 g
Vetten: 5,3 g
    - waarvan verzadigde vetten: 0,8 g
Koolhydraten: 16 g
    - waarvan suikers: 2 g
Voedingsvezels: 2 g
 
SMLXL
 
 

Benodigdheden:

  • 200 g grove havervlokken
  • 200 g boekweitkorrels
  • 50 g cashewnoten (laag fodmap - vervang door macadamia)
  • 50 g witte amandelnoten (laag fodmap - vervang door hazelnoten of pecannoten)
  • 3 el arachideolie (30 g)
  • 3 el ahornsiroop (30 g)
  • 3 el cacaopoeder ongezoet (25 g)
  • 30 g zaden en pitten mix

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Neem een grote mengkom en vermeng hierin de havervlokken en de boekweitkorrels.
  • Snijd de noten grof en voeg toe aan de granen, samen met de mix van zaden en pitten.
  • Neem een kleiner potje en doe hierin de olie met de ahornsiroop en het rauwe cacaopoeder. Meng tot een gladde massa.
  • Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten vermeng goed!
  • Verdeel het mengsel over de bakplaat en schuif in de oven gedurende 30 minuten. Belangrijk: schep om de 10 minuten eens om zodat de noten niet aanbranden.
  • Laat goed afkoelen en bewaar in een goed afgesloten (weck)pot of bewaardoos.
SMLXL
 
 

Veel chocolade-genot!

 

diëtiste Laura De Rocker - vari.eet
Gavere - Oudenaarde - Schoonaarde