Fotoalbums

Dierenartsenpraktijk Vermeir

Uw dierenartsenpraktijk, dierenarts regio Dendermonde en Hamme

We zijn een jonge dierenartsenpraktijk, waar een complete verzorging van uw huisdier en communicatie met de eigenaars centraal staan.

Dierenartsenpraktijk Vermeir is een jonge dierenartsenpraktijk, waar een complete verzorging van uw huisdier en communicatie met de eigenaars centraal staan. Honden, katten, konijnen, cavia's, hamsters, ratten, vogels,... allemaal zijn ze welkom in de praktijk. U kan hier terecht voor de jaarlijkse controle en vaccinatie, gezondheidsproblemen, voedingsadvies, gedragsproblemen, tandverzorging (ultrasone detartratie), digitale radiografie, echografie en chirurgie (onder gasanesthesie)... Om stresserende wachttijden te vermijden wordt enkel op afspraak gewerkt.

Aangezien wij een intensieve aandacht aan het onderzoek en de behandeling van uw huisdier willen besteden, raden we aan in demate van het mogelijke met uw huisdier een afspraak in de praktijk te maken waar we volledig uitgerust zijn om zo snel mogelijk tot de juiste diagnose te komen.

Door met 2 dierenartsen samen te werken voorzien we een peramente beschikbaarheid van een dierenarts 7/7 en 24/24 in de regio Dendermonde, Hamme en omstreken.

Ons team

Dierenarts Claudia Vermeir

Claudia Vermeir

Ik ben Claudia en studeerde af als dierenarts in 2014 aan de Universiteit Gent. Tijdens mijn opleiding had ik reeds veel interesse in de chirurgie en medische beeldvorming. In 2015 volgde ik dan ook een uitgebreide curusus echografie om ook in deze tak van de diergeneeskunde bekwaam te zijn.

Daarnaast volg ik zeer frequent bijscholingen in verschillende vakgebieden om een professionele en hedendaagse behandeling met aandacht voor dier en baasje te kunnen garanderen.

Verder hecht ik er veel belang aan zowel beestjes als baasjes zoveel mogelijk op hun gemak te stellen. Ben ik even niet in de praktijk, dan vind je me meestal al lopend of wandelend met mijn border collie Milo in de velden terug.

Frédérique Van Luchem

Sommigen onder jullie merkten al een nieuw gezicht op in de praktijk. We verwelkomen Frédérique bij ons in het team. Zij zal assisteren bij de verzorging, operaties en consultaties van jullie geliefde diertjes. Daarnaast is ze ook gedragsdeskundige voor honden en staat ze jullie graag met raad bij. Voor gedragsproblemen kunnen jullie ook bij haar terecht voor een gedragsconsult en opvolging. Hieronder stelt zij zich even voor.

"Hoi allemaal, mijn naam is Frédérique. Van kleins af aan was al een grote dierenvriend. Na vele jaren hondentraining en cursussen groeit mijn liefde voor de viervoeters nog elke dag. Ik sta jullie dan ook graag bij met uitleg over gedragsproblemen of opvoeden van je hondje. Zelf heb een Schotse Collie waarmee ik wedstrijden speel en schoonheidstentoonstellingen doe. In de praktijk zal ik met hart en ziel jullie diertjes helpen verzorgen."

Jullie zullen Frédérique vaak aan telefoon horen, stel jullie vragen gerust aan haar, zij speelt alles door aan ons."

Dierenarts - Assistente en gedragstrainer voor honden

Dierenarts Flore boerjan

Flore Boerjan

Dierenarts

Onze diensten

Medicatie en voeding:
In de praktijk kan u terecht voor de aankoop van verzorgingsproducten en mediactie voor uw huisdier, in opvolging van een diagnose. Verder beschikken we ook over een uitgebreid gamma van de belgrijkste dierenvoeding (Hill's en sanimed). Wil je zeker zijn dat we wat je nodig hebt op stock hebben? Geef ons een belletje en indien het niet op stock is, wordt het meestalde zelfde dag nog geleverd. Voor afhaling van voeding of medicatie kan u alle werkdagen tussen 16u en 20u en op zaterdagvoormiddag (9u - 12u) terecht in de praktijk.

Consultaties:
Diagnostiseren an behandelen van zieke dieren, jaarlijkse check-up, nagels knippen, extra informatie omtrent oa reizen naar het buitenland,... U kan er, steeds na afspraak, voor in de praktijk terecht. Uw huisdier wordt steeds grondig onderzocht, waarbij we proberen de stress zo laag mogelijk te houden. Door voldoende uitleg te geven zorgen we ervoor dat je steeds weet wat er net aan de hand is met je huisdier.

Medische beeldvorming:
De praktijk is uitgerust met digitale radiografie en een echografietoestel. Digitale radiografie wordt hoofdzakelijk gebruikt om de beenderen (fracturen, gewrichten,...) in beeld te brengen. Daarnaast kunnen we met behulp van dit toestel ook het hart, de longen en de ingewanden in beeld gebracht worden. Echografie wordt gebruikt voor een vroege drachtdiagnose (vanaf dag 21) en om de ingewanden van de buikholte in beeld te brengen.

Microscopie:
Met behulp van een microscoop kunnen parasieten, afkrabsels en uitstrijkjes in de praktijk bekeken worden. Bij onduidelijkheid wordt er samengewerkt met een specialist in een extern labo.

Chirurgie:
In de praktijk kan u terecht voor zowel weke delen operaties (sterilisatie, castratie, wegname gezwellen, ....) als orthopedischeoperaties herstellen (fracturen, gescheurde gewrichtbanden,...). Deze laatste worden uitgevoerd in de praktijk samen met een orthopedist.

Hospitalisatie:
Hospitalisatie van uw huisdier kan nodig zijn omwille van verschillende redenen: erge ziekte, verzorging na de operatie, ... Hiervoor beschikken we over een aangepaste ruimte waarin we uw huisdier de beste zorg kunnen geven.

Huisbezoeken:
Indien uw huisdier of uzelf zich moeilijk kan verplaasten kunnen we ook, na telefonsiche afspraak, op huisbezoek komen. Aangezien alle onderzoeksmogelijkheden in de praktijk aanwezig zijn en uw huisdier in de praktijk ook vaak eenvoudiger te hanteren is, wordt indien mogelijk wel een afspraak in de praktijk aangeraden.

Nieuws & activiteiten

Nieuwe wetgeving: Catid

Vanaf 1 november is het zover: de nieuwe Belgische wetgeving omtrent het verplicht chippen én registreren van alle Belgische katten bij CATID is in voege gegaan. Na veel onduidelijkheden en foutieve informatie in de media, volgen hieronder de concrete richtlijnen van de overheid: •...
lees meer
Nieuwe wetgeving: Catid

Binnenkort op reis?

Binnenkort op reis? Vergeet dan zeker niet ervoor te zorgen dat je viervoeter volledig in orde is! Een klein overzicht:Vaccinatie tegen hondsdolheid minimum 3 weken voor vertrek Bescherming tegen teken, vlooien, muggen (hartworm) en zandvliegjes (leishmania) Ontworming voor bij...
lees meer
Binnenkort op reis?
meer nieuws & activiteiten

Foto's

Recensies

supervriendelijk
heel veel uitleg en informatie kortom SUPER
- rasschaert veronique
meer recensies

Contact

Dierenartsenpraktijk Vermeir

Hamsesteenweg 74, 9200 Grembergen
  • Dierenarts
  • Dierenartsenpraktijk
  • Dierenverzorging
  • Veterinair
Maandag 08.30u-20.00u
Dinsdag 08.30u-20.00u
Woensdag 08.30u-20.00u
Donderdag 08.30u-20.00u
Vrijdag 08.30u-20.00u
Zaterdag 08.30u-12.00u
Zondag Gesloten

Consultaties enkel na afspraak.
Op zondag enkel beschikbaar voor spoedgevallen