Snoepjes voor honden

Snoepjes voor honden

Een veelgehoord voornemen bij de start van het nieuwe jaar, na alle overvloed tijdens de feestdagen: “gezonder eten en minder snoepen”. Ook voor honden bestaat er een heel assortiment aan snacks en snoep. Belangrijk is dat u uw huisdier gezonde tussendoortjes geeft die zijn aangepast aan zijn noden. Wij zetten dit even voor u op een rijtje.

Wanneer snacks geven?

Het geven van een snoepje versterkt de band met uw huisdier. Jullie genieten beiden van de liefde en aandacht die het geven/krijgen van een snoepje met zich meebrengt. Ook als beloning bewijzen snoepjes hun nut: een nieuw kunstje, goed gedrag, een pup die flink in de tuin gaat plassen: de ideale gelegenheden voor het geven van een snoepje. Een dierenartsenbezoek, een verhuis,… kunnen emotioneel zwaar zijn voor huisdieren. Dan kan u hen geruststellen met uw aandacht, bemoedigende woorden én … een smakelijk snoepje.

Snoepjes voor honden

Tips

  • Geef snoepjes enkel als de hond rustig is! Wacht met het geven tot hij braaf zit. Zo beloont u hem voor goed gedrag.
  • Geef nooit snoepjes vlak voor óf na het eten. Anders wordt het voor uw hond moeilijk om zijn gewone voeding te onderscheiden van zijn snoepjes voor “speciale” momenten.
  • Kijk steeds na hoeveel snacks u mag geven per dag. Dit kan u terugvinden op de verpakking.
  • U kan de snacks in speciale speeltjes steken zodat uw hond moeite moet doen om de snoepjes te bemachtigen. Dit gaat tevens verveling tegen én daagt uw hond uit op mentaal vlak.

Snoepjes voor honden

Assortiment

We geven onze hond allemaal graag eens wat lekkers tussendoor. We moeten natuurlijk in de gaten houden dat dit verwennen niet gepaard gaat met gewichtstoename, maagdarmklachten of andere nadelige effecten. Ook voor honden die een specifiek dieet krijgen is het belangrijk om de juiste snoepjes te kiezen. De dieetvoeding van uw hond voldoet immers aan bepaalde eigenschappen zodat de aandoening niet verergert (bv., licht verteerbaar, weinig energie, aanzurend voor de urine). Het geven van “gewone” extra’s zal de werking van het dieet negatief beïnvloeden én zelfs teniet doen, met alle nadelige gevolgen vandien. Indien uw hond dus een specifieke, voorgeschreven voeding krijgt voor het sparen van de nieren, lever, gewrichten ed., is het van het grootste belang ook aangepaste tussendoortjes te geven! Op de praktijk kan u terecht voor hondensnacks die wetenschappelijk ontwikkeld zijn, met specifieke gezondheidsvoordelen. Het zijn dus verantwoord samengestelde tussendoortjes. Ze zijn verkrijgbaar in zowel knapperige als zachte varianten. Voorbeelden zijn onder meer:

  • Snoepjes voor de ondersteuning van gewichtsverlies óf het behoud van het ideale gewicht.
  • Ondersteuning van de gewrichten.
  • Snoepjes geschikt voor honden met voedselallergieën en/of ter ondersteuning van de huid.
  • Snacks die de tanden reinigen en een gezond tandvlees bevorderen. Ze zorgen bovendien voor een frisse adem.
  • Snoepjes die ook aan nier -of leverpatiënten, honden met blaasproblemen, … mogen gegeven worden.

Deze snacks kunnen natuurlijk ook aan gezonde honden gegeven worden.

Snoepjes voor honden

Kom gerust langs aan de balie voor de nodige informatie én/of aankoop van dit lekkers.