De feestdagen voor huisdieren

De feestdagen voor huisdieren

De feestdagen

Het is weer zover, de feestdagen komen eraan! Altijd leuk én gezellig, maar vindt jouw huisdier dit ook?

Stresssss

Voor vele huisdieren is dit een zéér stressvolle periode, denk maar aan bezoek dat langskomt, geluiden zoals vuurwerk, verandering in het interieur door het plaatsen van de kerstboom en decoratie … Ook voor pups en kittens is dit allemaal nieuw en kan je je dus best zo goed mogelijk voorbereiden op de feestdagen zodat er zo min mogelijk stress is!

Wat kan je doen?

  • Ga niet mee in de angst van uw dier voor het geluid van vuurwerk, probeer zelf rustig te blijven.
  • Gebruik van feromonen (specifieke geuren): zowel voor honden als katten van álle leeftijden bestaat dit in allerlei producten. Feromonen geven een geruststellend gevoel aan je dier. Zelf ruik je deze feromonen niet, ze hebben dan ook (spijtig genoeg soms) geen effect op ons als mensen. Begin zeker 2 weken vóór de feestdagen met feromonen om een optimaal effect te hebben.
  • Het geven van voedingssupplementen: deze voedingssupplement zorgen voor een kalmerend gevoel. Ideaal voor dieren die zich niet comfortabel voelen tijdens de feestdagen. Ook hier dient u zeker 2 weken vooraf te starten met het supplement voor een optimaal effect.
  • Weet u nu al dat u dier veel bang/stress gaat hebben tijdens bepaalde gebeurtenissen rond de feestdagen, dan is medicatie een oplossing. Dit dient vooraf met de dierenarts besproken te worden, zodat het medicament op maat van uw dier voorgeschreven wordt.

Wens je graag meer te weten hierover, onze assistenten helpen u graag verder!